ZEN карта за онлайн шопинг и пътувания

Zen е най-новата fintech услуга създадена изцяло за нуждите на активните пътешественици и често пазаруващите онлайн потребители. Предимставата са много и можете да научите повече за тях в статията по-долу. Имаме и специален промо код. 🙂 

zen-logo

Със специалния ни промо код FINTECHBGZEN всеки нов потребител получава безплатен абонамент на план Gold за 4 месеца (120 дни). Кодът е валиден до 31.12.2023.

Към ZEN

Какво е ZEN?

ZEN е международна финтех компания, базирана в Полша, с лиценз за цифрови пари, издаден от централната банка на Литва, която предоставя финансови услуги в 32 европейски държави. Мисията на компанията е да осигури на потребителите и предприемачите спокойствие при управлението на парите си и правенето на покупки. За да постигне това, компанията предлага обширен набор от цифрови продукти и услуги, като карта за плащане, мулти-валутна сметка, платформа за онлайн плащане, както и уникални предимства и допълнителна защита за потребителите.

Едни от най-отличителните характеристики на ZEN са cashback, удължаване на гаранцията на производителя за закупена от нас техника с 1 година, достъп до мултивалутна сметка, позволяваща плащане в 30 валути без комисионна. Също така, потребителите на ZEN няма нужда да отделят време и енергия за искове за връщане платени суми, като те могат просто да следват лесния процес и подадат жалбата директно чрез ZEN, които ще се погрижат за процедурата от името на потребителя (ZEN Care)

Всички услуги се управляват лесно чрез мобилно приложение с опростен, минималистичен дизайн и интуитивен потребителски интерфейс, с поддръжка на ZEN 24/7.

Предимствата на ZEN

 • Многовалутна сметка с IBAN – В ZEN сметката си можем да държим средства в 30 валути, които лесно можем да превалутираме и захранваме (вкл. и български лев). Също така, притежаваме и IBAN номер (британски), с който можем да получаваме преводи, както при всяка една друга банкова сметка.

 • Безплатно превалутиране и без такси при плащане – Zen ползва официалния междубанков валутен курс и не начислява никави допълнителни такси. По този начин пазаруването ни не е натоварено с нищо излишно.

  Безплатното преавлутиране за план Gold е до 5000 Евро на месец, а за Platinum е неограничено. Процесът е напълно прозрачен, като още преди превалутирането виждаме курса, който ще бъде използван.

  zen-сметка

 • Удължаване на гаранциите с 1 година – Закупените от нас електрически уреди получават една допълнителна година гаранция след изтичане на предоставената от търговеца.

  Купуваме си мобилен телефон, който “случайно” точно след изтичане на 2-годишната му гаранция спира да работи? Няма проблем, Zen  ни удължават гаранцията на закупените от нас ел. уреди с една допълнителна година, и то напълно безплатно.

 • ZEN Care – Безплатна вградена шопинг защита. Купеният от нас продукт се оказва неработещ, липсващ или просто е сгрешен. Zen Care поема целия процес по плащането (възстановяването на средствата) и то с по-висока успеваемост.

 • Instant Cashback до 15% – Моментално получаване на до 15% кешбек след плащане при партньори на ZEN. Кешбекът не се бави, както при много други услуги, а се получава моментално след шлащането. Някои от партньорите включват Agoda, Rentalcars.com, AliExpress, Udemy, Groupon, като списъка постоянно расте.

  зен-предимства

 • Физическа и Виртуални карти за всяка нужда – Със Zen можем да си създадем няколко виртуални карти (3 при Gold и 5 при Platinum), които да ползваме в определени случаи. Например можем да имаме една карта за онлайн пазаруване, друга за абонаменти, а трета за мобилни разплащания.

  zen-карта

 • Лесна интеграция с Apple Pay и Google Pay – Много лесно можем да интегрираме своята Zen сметка с ApplePay или Gpay и по този начин да плащаме бързо, лесно и безконтактно с телефона си.

 • Лесно и бързо създаване на сметка – Създаването на акаунт в ZEN е изключително лесен, интуитивен и гладък процес, който отнема само няколко минутки.

 • Безплатни SEPA и SWIFT преводи – до 2 на месец за план Gold и до 10 за план Платинум, както и 1 безплатен SWIFT (за Gold) и 2 безплатни (за Платинум. След като използваме безплатните си преводи, плащаме само по 0.10 Евро на трансфер.

 • Безплатни тегления от банкомат – Можем безплатно да теглим от банкомати в цял свят до 300 Евро на месец за план Gold и 700 Евро на месец за план Platinum.

 • Безплатно зареждане на сметката с друга банкова карта (Top-up) до 3000 Евро за план Gold и 5000 Евро за план Platinum

 • Безплатна бърза доставка на физическата карта Zen с куриер.- Нашата пристигна 5 дни след като я поръчахме.

 • 24/7 Live support – Постоянна клиентска поддръжка на 5 езика.

зен-карта

Зен при пътуване

Zen е много добра услуга за пътешествениците поради лесното и сигурно боравене с финансите ни. Имаме възможността да държим наличности в 30 валути, като превалутирането става на изключително добри курсове (mid-market). Дори и да нямаме дадена сума в наличност, то Zen ще направи превалутирането автоматично на много добър за нас курс. Другата добра новина е че курсовете не се променят през уикендите, както при други подобни услуги (напр. Revolut имат такса 2% през уикендите, когато и най-често пътуваме).

С план Gold можем да теглим безплатно от банкомати в цял свят до 300 Евро на месец, а с Platinum до 700 Евро на месец. Имаме и безплатни международни преводи, в случай че ни се налага да преведем сума по време на пътуването ни.

Получаваме и много добър cashback ако запазим хотела си чрез Agoda или колата си под наем чрез Rentalcars.com с нашата Zen карта. А Zen Care ни дава и чувството на сигурност ако в даден момент се почувстваме излъгани след покупка.

Как да ползваме Промо Кода за 4 безплатни месеца ZEN?

В момента имате възможността да се възползвате от специалния ни промо код, който дава 4 безплатни месеца (120 дни) на план Gold за всеки нов потребител, както и 2 месеца (60 дни) за бизнес акаунти.

Промо код: FINTECHBGZEN

Валидност: Кодът е валиден до 31.12.2023.

Попълнете промо кода по време на регистрацията. При една от стъпките има поле Promo Code, където можете да го попълните и да ползвате ZEN безплатно за 4 месеца. Редовната месечна такса за Gold е 0.99 Евро, а за Platinum 4.99 Евро.

Към ZEN

zen-mastercard

Опитът ни със Zen в България до момента

Ползваме Zen вече 1 месец, като опитът ни до момента е положителен.

Регистрацията стана изключително гладко и бързо (нищо общо с Vivid Money – Последната услуга, за която се регистрирахме). След като поръчахме картата си, в приложението ни беше посочена дата за доставка, която дата беше спазена. Получихме физическата си карта на адреса ни 5-6 дни след поръчката.

Зареждането на сметката става също много лесно, както с Top-up, така и с превод. Зареждането с превод от друга fintech услуга (в случая Monese) ставаха за няколко минути.

До момента не сме имали проблем с плащания с физическата карта в магазини и заведения. По-долу сме прикачили три скрийншота.

zen плащане 2 зен плащане 1плащане с карта

Заключение: Зен за пътувания

Зен е много добра и модерна fintech услуга, която е и много подходяща за активните млади хора, които пътуват и харчат онлайн. Предимствата на услугата са много, като те я правят не само по-изгодна за нас, а и по-лесна за управление и по-сигурна. Удължената гаранция и Zen Care са определено две услуги, които правят Zen много по-атрактивен продукт от останалите актуални финтех предложения.

А Вие ползвате ли вече Zen? 

Молим Ви да споделите своето мнение и опит с коментар по-долу.

Благодарим Ви.

FinTech Bulgaria

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.