Wizz Air и RyanAir с нови правила за багажа

Днес (01 Ноември 2018) влизат в сила новите правила за багаж на двете най-популярни нискотарифни авиокомпании Wizz Air и Ryanair. 

Както вече писахме, Wizz Air и Ryanair променят правилата за ръчен и регистриран багаж. От днес ще имаме право да вземем със себе си на борда на самолета само малък  ръчен багаж с размери (40см х 30см х 20см), който да можем да поставим под седалката пред мястото ни.

В случай, че си закупим самолетен билет с “Приоритет”, ще имаме право да вземем със себе си както малък ръчен багаж (40см х 30см х 20см), така и по-голям с размери (55 см х 40 см х 23 см).

Другата нововъведение е новата категория чекиран багаж с тегло до 10 кг. Той ще струва само 8 Евро на полет.

Повече информация можете да намерите в съответната ни публикация:

Нови правила за ръчния багаж с Wizz Air >>>

Ryanair с нови правила и цени на багажа >>>

Същевременно италианската комисия за защита на конкуренцията обяви тези промени за нерегламентирани, тъй като ръчния багаж е неизменна част от цената на един билет. Премахването на този елемент от цената на билета вреди на възможността на потребителите да сравняват цените на билетите на различните авиокомпании. Вижте повече тук.

Ако харесвате тази публикация и желаете да получавате повече информация от нас можете да се регистрирате за нашия Бюлетин (Newsletter), както и да ни следите във Facebook и Instagram

Приятни пътувания през есента и зимата и не забравяйте да проверите размерите и теглото на багажа си преди полет.

Wizz Air и RyanAir с нови правила за багажа.

TravelSmart.bg

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement