Wayclix е платформа за организиране на пътувания от нов тип

В тази статия ще разгледаме иновативната услуга на Wayclix, която ни позволява лесно да организираме всяко едно наше пътуване спрямо желаните от нас дестинация, дати и бюджет. Научете повече!  

Бонус: Премиум акаунт за първите регистрирали се

За момента, всеки регистрирал се в сайта (www.wayclix.com) получава безплатен постоянен Премиум Акаунт с отключени всички сегашни и бъдещи платени функции.

В тези странни дни на COVID-19 да се пише за планиране на пътувания може да звучи ненавременно и дори дразнещо. Ние обаче сме оптимисти, че пътуването остава неизменна част от човешката същност.  Никой и нищо не може да ни спре. Няма да успее и коронавирусът, така както преди него се провалиха терористите с 11 септември и тези с Берлинската стена.

Колко лесно е планирането на едно пътуване?

Въпреки че обожаваме да пътуваме, ще признаем, че планирането винаги е нещо, което ни натоварва. Трябва да проверяваме твърде много източници, да сравняваме цени и постоянно да внимаваме за разполагаемия бюджет. Всички тези неща правят организацията на едно пътуване предизвикателство, понякога досадно и дори стресиращо.

Затова представяме една нова и създадена в България травъл платформа, която си е поставила амбициозната задача да улесни драматично начина по който планираме. Според създателите й Wayclix.com (www.wayclix.com) е насочена към потребителите, които нямат възможност да влагат много време и усилия, когато планират самостоятелно пътуванията си онлайн, като същевременно искат точното и бюджетно оптимизирано решение за специфичните си изисквания. Платформата е направена за десктоп компютър с идеята потребителя да види и осмисли „голямата картина“ на бъдещото си пътуване, което е изключително трудно осъществимо на малкия екран на мобилен телефон.

Самият сайт е с иновативен интерфейс, позволявщ цялата необходимата информация да се види и осмисли на един екран, без никакви скролове и безброй отворени табове.

За „най-мързеливите“, e достатъчно да въведат в Wayclix.com само датите, дестинацията, броя на пътуващите и общия си бюджет и ще получат готово предложение включващо полет, настаняване и (нещо, което малко сайтове предлагат) транспорт за придвижване между летището и мястото за настаняване – всичко това комбинирано в рамките на предварително зададеният бюджет.

Какво можем да планираме с Wayclix?

Първоначално се предлага полет с най-ниската възможна цена. За настаняването – мястото, най-близко до центъра на града за цена максимално запълваща зададения бюджет. За трансфера от и до летището – предложението е градски транспорт, но може да се избере такси, рент-а-кар и дори Uber. Показана е цената на съответния транспорт, времето за придвижване с него, спирките за смяна на линиите и всичко това е визуализирано на карта за максимално добра ориентация.

полети wayclix

трансфер wayclix хотел wayclix

Лесно променяме всеки един елемент от планирането спрямо нашите конкретни предпочитания

Повечето пътуващи обаче ще искат да направят промени на първоначалното предложение – по-удобен полет, по-подходящ за тях хотел или друг вид трансфер. Създателите на проекта са се погрижили за това.

След натискане на “магическия” бутон – „редактирай“, потребителя може да започне промени на всички елементи от първоначалното предложение съобразно личните му изисквания.

Интерфейса е направен така, че през цялото време се вижда как всяка промяна се отразява в цялата картина на плана и общия бюджет.

По отношение на мястото за настаняване, от Wayclix.com отново са иновативни. Изборът се извършва на картата на съответния град. С цел с визуално „отсяване“ на огромното количество хотели, през цялото време се показват три места за настаняване – избраното (най-близо до текущия център на картата и запълващо зададения бюджет), както и следващото по-евтино и съответно по-скъпо място за настаняване в района на търсене. Клик върху която и да е от алтернативите я прави текуща, като на картата се появяват отново по-скъпата и по-евтина на нея опции. Това позволява да се прегледат всички възможности в района, без разсейване от излишна информация.

Картата може да се „центрира“ около желано меспоположение, да се регулира мащаба, след което да се започне търсене на настаняване в новата избрана зона. По желание, могат да се покажат различни “Points of Interest” (забележителности, ресторанти и много други), което е страхотна възможност за максимално добра ориентация и яснота какво има в района на търсене.

wayclix 6

Как работи Wayclix?

Wayclix.com работи като метатърсачка и резервациите се правят след препращане към сайтове на световни лидери в туристическата индустрия.

Wayclix ни позволява да планиваме пътуването си без необходимост да резервираме всичко едновременно

Създателите са си дали сметка, че не резервираме полета и настаняването си едновременно и цените се променят. Това ги е довело до блестящата идея, потребителя сам да попълни цените на досега направените резервации, да запише плана си, след известно време да го зареди и разгледа – актуализиран с цените на нерезервираните елементи.

Изготвения план е представен много прегледно, налична е възможност за споделянето му по e-mail или чрез социалните мрежи а също и опция за разпечатване на хартия в удобен формат.

Видео: Как да планираме следващото си пътуване с Wayclix?

Пробвайте Wayclix сами!

Няма по-добър начин да разберете за предимствата на една нова услуга от този направо да я пробвате самите Вие. След като вече се запознахте подробно с Wayclix, начина на работа, както и плюсовете за потребителите, приканваме Ви да влезете в платформата и да се опитате да организирате едно Ваше примерно пътуване. Практично и забавно е! 🙂

Към Wayclix.com

*Първоначалното търсене може да отнеме повече време, поради необходимостта да се събере огромно количество информация.

Бонус: Премиум акаунт за първите регистрирали се

За момента, всеки регистрирал се в сайта (www.wayclix.com) получава безплатен постоянен Премиум Акаунт с отключени всички сегашни и бъдещи платени функции.

Финални думи за Wayclix

Като цяло, впечатленията от Wayclix.com са изключително позитивни и без никакво съмнение усетихме свеж полъх в консервативната и непроменяна с години туристическа индустрия. Бихме препоръчали на пътешествениците да се запознаят с възможностите му, като се впуснат в  планиране към следващата си мечтана дестинация.

Ползвали ли сте вече Wayclix.com? Бихме Ви били много благодарни, ако споделите опита си с коментар по-долу. Благодарим Ви! 🙂

TravelSmart

Други интересни публикации, можете да намерите в секция “Полезни статии”


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.