Безплатни преводи между потребители на Wise

Вечеряли сте с приятел, но сте нямали пари в брой или пък събирате пари за подарък на колега от работата Ви, вече можете да преведете сумата мигновено имайки само телефонния номер на получателя. 

transferwise

Всички потребители на Wise могат да изпращат пари до всеки друг потребител, необходимо е само да имат телефонния му номер. По този начин можем да превеждаме на роднини и приятели лесно и мигновено, без да ги питаме за IBAN и други детайли от банковата им сметка.

Безплатни местни преводи за над 50 валути

Изпращането на пари в същата валута между приятели в Wise е вече безплатно и то за 53 валути. Необходимо е само и двамата да сте отворили сметка в съответната валута. Най-хубавото е, че освен нулевите такси, преводът става за секунди.

Ако получателят не е отворил сметка в съответната валута, в която е изпратената сумата, то Wise ще направи това автоматично.

Не сте запознати с услугата TransferWise?

Wise е може би най-популярната услуга за международни парични преводи. Прочетете повече за това как да изпращате пари в чужбина възможно най-евтино (до 8 пъти по-изгодно от стандартния банков превод).

Как да направим безплатен превод до друг потребител?

1. Уверете се, че и двамата сте потребители на Wise

Ако Вие или Вашия приятел или роднина все още не сте потребители на Wise, необходимо е да си инсталирате приложението и да се регистрирате. Всичко става много лесно и бързо. Започнете с регистрацията в Wise.

 2. Отворете си сметки във валутата, която желаете да превеждате.

След като и двамата сте вече потребители, необходимо е да си отворите сметка в съответната валута, в която желаете да превеждате пари един на друг. Например, ако сте в Англия и желаете да изпращате пари в паундове (GBP) до роднина в България, то и двамата трябва да си отворите сметка в британски паундове.

Отварянето на сметка в друга валута в Wise става изключително лесно. Когато влезете в приложението, по подразбиране Вие сте в прозореца “Activity”. Най-горе на екрана имате изредени вече отворените сметки и наличната сума по всяка една от тях. Най-вдясно имате бутон “Open a new balance”. Натиснете върху него, изберете валутата и сте готови.

3. Намерете Вашия приятел в Wise

След като и двамата вече имате отворени сметки във валутата, трябва само да се намерите в приложението. Това става за секунди. Необходимо е да отидете на раздела “Recipients” (Получатели) и да натиснете бутона “Find friends on Wise”. Давате разрешение на приложението да прегледа телефонните Ви контакти и само след няколко секунди на екрана Ви ще излезе списък с всички Ваши контакти, които са и потребители на Wise.

4. Изпращане на пари до друг потребител

След като сме изпълнили предходните 3 стъпки, остава и най-лесното – да изпратим желаната от нас сума. В раздел “Recipients” натискаме върху името на потребителя, на когото желаем да преведем пари. След това избираме валутата и сумата, и натискаме бутона “Continue” (Продължи), Преглеждаме финално данните на превода и потвърждаваме. Само след няколко секунди парите ще са по сметката на получателя.

Преводи в различни валути?

Желаем получателят да получи сумата в друга валута? Няма проблем. Wise ще направи това за нас таксувайки ни много малка сума за превалутиране. Процесът е същия като посочения по-горе. Единствената разлика е, че при стъпка 4 е необходимо да изберем “International” (Международен) за вида превод, който желаем да направим. Таксата за превалутиране ще бъде показана прозрачно след като изберем валутите и сумата.

Прочетете повече за Wise и на официалния им сайт www.wise.com

Пробвайте валутните преводи с калкулатора по-долу, който ще Ви покаже колко точно би получил Вашия приятел или роднина.

Видео: Как да правим безплатни преводи между потребители на Wise

Заключение: Wise с безплатни преводи между потребители

Може би единствената липсваща функция на Wise в сравнение с другите fintech услуги беше преводите между потребители в приложението. Това вече е факт и можем да пращаме пари за секунди до нашите приятели и роднини. Очакваме и нови функционалности в най0скоро време.

Знаете ли, че дебитната Mastercard на Wise е една от най-добрите за активните пътешественици? Прочетете повече за нея.

TravelSmart


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.