Ryanair отменят полети

Ryanair отменят до 50 полета всеки ден за следващите 6 седмици. Как да разберем дали нашият полет е отменен и какво можем да направим в такъв слуачай?

Авиокомпанията съобщи, че поради рестрикции в капацитета им от самолети и персонал, както и климатични проблеми, се налага те да отменят до 50 полета на ден, за да осигурят необходимите ресурси за навременното излитане и кацане на полетите им.

Ето и кои са отменените полети за следващите няколко дни: Вижте ТУК.

Към момента няма полети от и за България, които да се отменени. Ryanair съобщават, че би следвало пътниците, чиито полети са отменени да получат email или SMS. Все пак Ви препоръчваме да следите дали и Вашия полет попада в списъка с отменени полети.

Какви опции имаме в случай на отменени полет?

Ryanair предлагат две опции: Или да Ви възвърнат напълно средствата или да се промените полета безплатно. Повече информация можете да получите ТУК.

Къде можем да намерим необходимите документи и форми за изискване на компенесации?

В сайта на авиокомпанията и съответните институции.

EU261 Disruption Compensation Form

EU261 Compensation and Expense Claim Form

Refund Application Form

Air Passenger Rights

Надяваме се, че Вашите полети няма да бъдат засегнати.

Ако желаете да получавате повече публикации и информация от нас можете да се регистрирате за нашия Бюлетин (Newsletter), както и да ни следите във Facebook и Instagram

TravelSmart.bg


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.