Ryanair отлагат рестрикциите за ръчен багаж

Ryanair обявиха днес, че отлагат въвеждането на рестрикциите за ръчен багаж за 15 Януари 2018. Това се прави с цел пътниците да имат повече време да се адаптират към нововъведението и да могат да пътуват с по две чанти ръчен багаж за Коледните и Новогодишни празници.

Първоначално компанията беше обявила, че от 1 Ноември 2017 само пътници с Priority Boarding ще могат да вземат със себе си на борда на самолета 2 чанти ръчен багаж. Сега обаче Ryanair отмениха това нововъведение за 15 Януари 2018.

Припомняме новостите от Ryanair:

От 6 Септември 2017:

  • Таксата за регистриран (чекиран) багаж беше намалена от 35 Евро на 25 Евро.
  • Позволеното тегло за регистриран багаж беше увеличено от 15кг на 20кг

От 15 Януари 2018:

  • Само пътници с Priority Boarding ще могат да вземат със себе си на борда 2 чанти ръчен багаж.
  • Всички останали пътници ще могат да вземат със себе си на борда на самолета една чанта (по-малка), а втората по-голяма ще бъде поставяна в багажното отделение.

Новината като цяло е добра, тъй като ще предотврати доста дискусии и забавяния при полетите към и от България около Коледните празници.

Ако желаете да получавате повече публикации и информация от нас можете да се регистрирате за нашия Бюлетин (Newsletter), както и да ни следите във Facebook и Instagram

TravelSmart.bg


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.