Revolut – по-добрата финансова услуга за пътешественика

Тази статия е за хората, които пътуват в чужбина сравнително често и не желаят да плащат повече солидни такси при теглене от банкомат извън България, както и при плащания в друга валута. А също така и за тези, които биха искали да се възползват от редицата предимства на модерните финансови технологии. Използваме картите Revolut от няколко месеца и решихме да споделим опита си с вас.

curve промо код бонус

За съжаление промо линкът ни вече не работи и всеки нов потребител трябва да заплати и доставката, която струва 12 лева. www.revolut.com/promo

Много добра и препоръчана алтернатива е дебитната Mastercard карта на TransferWise. Научете повече за предимствата й в специалната статия.

карта Revolut

Какво е Revolut?

Revolut e „дигитална онлайн банка“ от ново поколение, която комбинира мобилно приложение и банкова карта за разплащане (Visa или MasterCard) с цел да улесни и премахне таксите при разплащания на всеки един потребител в цял свят.

Revolut картите са модерна и силна алтернатива на големите банки, без скрити такси и много по-добра технология. На кратко, това е дебитна карта свързана към приложение на телефона Ви, която можете да зареждате мигновено със стандартна дебитна или кредитна карта използвайки реалния обменен курс. С картите Revolut можем да харчим в чужбина без допълнителни такси при превалутиране или теглене от банкомат, както и да държим и обменяме пари в 30 различни валути в сметката си, включително и в български левове. Точно поради тази причина в България вече има над 100,000 потребители на Revolut.

Също така с тях можем да получаваме и изпращаме местни и международни банкови преводи безплатно и то с реалния обменен курс – Така наречения mid-market rate или курса, който банките използват при междубанкови трансфери

приложение revolut

Какви са предимствата на Revolut картите?

 • Плащаш в чужбина без такси в повече от 130 валути.

 • Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане

 • Безплатна Евро смета с IBAN и сметка в паундове (GBP)

 • При нужда от превалутиране се използва реалния междубанков курс, а не такъв от който печели банката.

 • Теглиш без такси от всеки един банкомат в света до 450 лева на месец.

 • Държиш и обменяш в сметката си 35 различни валути.

 • Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 2000 лева на месец, (такса от 0.5% след това).

 • Възможност за ползване на Apple Pay и Google Pay и плащане с мобилно устройство.

 • Сигурност: Винаги можеш да спреш картата си или да ограничиш безконтактните плащания. Revolut е под регулацията на Financial Conduct Authority, което означава, че парите Ви са на сигурно място дори и нещо да се случи с услугата.

 • Купуваш, съхраняваш и обменяш криптовалути: Bitcoin, Litecoin и Ethereum.

 • Възможност за лесна търговия с акции.

 • Виртуална карта за еднократна употреба с цел сигурност при покупки онлайн.

 • Възможност за споделяне на разходи и мигновени преводи до други потребители на приложението.

Желаете да получите още? Разгледайте платените планове Premium и Metal и всички допълнителни предимства и фунционалности, които те предлагат. Те включват застраховка при пътуване, неограничен безплатен обмен на валути, по-високи лимити при теглене от банкомат, достъп до лаунждовете на над 1000 летища и мн др.

Вече знаете, че искате да си поръчате безплатно карта Revolut?
Ще Ви отнеме не повече от 2-3 минути. Започнете като въведете телефонния си номер по-долу, за да свалите приложението.

Как да поръчам Безплатната си карта Револют?

  Влезте в www.revolut.com и въведете телефонния си номер.

  Свалете приложението Revolut чрез линка от SMS-а, който сте получили.

  Направете си регистрация (Става бързо – около 1 минута).

  Заредете сметката си с 10 Евро и поръчайте за доставка Вашата карта Revolut.

Ще можете да използвате виртуалната си карта веднага след регистрацията, а физическата си карта веднага щом я получите, както разбира се и сумата, която сте заредили.
В процеса на регистрация, най-вероятно ще преминете и през верификация, която може да изисква да снимате шофьорската си книжка.

Какво още може да се подобри?

 • Безплатните тегления от банкомати в цял свят са ограничени до 450 лева за календарен месец. С нарастващата популярност на картовите плащания е магазини и ресторанти в цял свят все по-малко са ни нужни пари в брой, но все пак смятаме, че безплатно теглене на 1000 или 2000 лева на месец от банкомат би било доста по-добре.

Услугата Revolut е много добра и бързо набра скорост в България. Ние смятаме, че всеки един пътешественик трябва да има модерна Fintech карта със себе си при пътувания в чужбина. Ние ползваме картата на TransferWise, тъй като условията й са доса по-ясни и прозрачни и рядко правят промени по тях за разлика от Revolut.

Вече ползвате приложението и картата Revolut? Споделете опита си в „Коментари“ по-долу.
Ако имате въпроси, също не се притеснявайте да ги зададете с коментар по-долу.

Приятни пътувания!

TravelSmart.bg

плащане с revolut