Revolut – по-добрата финансова услуга за пътешественика

Тази статия е за хората, които пътуват в чужбина сравнително често и не желаят да плащат повече солидни такси при теглене от банкомат извън България, както и при плащания в друга валута. А също така и за тези, които биха искали да се възползват от редицата предимства на модерните финансови технологии. Използваме картите Revolut от няколко месеца и решихме да споделим опита си с вас.

В статията сме предоставили и промо линк, през който ако желаете можете да се регистрирате и поръчате безплатно Вашата карта Revolut. Стандартно тя струва 12 лева. www.revolut.com/promo

Какво е Revolut?

Revolut e „дигитална онлайн банка“ от ново поколение, която комбинира мобилно приложение и банкова карта за разплащане (Visa или MasterCard) с цел да улесни и премахне таксите при разплащания на всеки един потребител в цял свят.

Revolut картите са модерна и силна алтернатива на големите банки, без скрити такси и много по-добра технология. На кратко, това е дебитна карта свързана към приложение на телефона Ви, която можете да зареждате мигновено със стандартна дебитна или кредитна карта използвайки реалния обменен курс. С картите Revolut можем да харчим в чужбина без допълнителни такси при превалутиране или теглене от банкомат, както и да държим и обменяме пари в 25 различни валути в сметката си.

Също така с тях можем да получаваме и изпращаме местни и международни банкови преводи безплатно и то с реалния обменен курс – Така наречения mid-market rate или курса, който банките използват при междубанкови трансфери

Какви са предимствата на Revolut картите?

 • Плащаш в чужбина без такси в повече от 130 валути.

 • Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане

 • Безплатна Евро смета с IBAN

 • При нужда от превалутиране се използва реалния междубанков курс, а не такъв от който печели банката.

 • Теглиш без такси от всеки един банкомат в света до 200 Евро на месец.

 • Държиш и обменяш в сметката си 25 различни валути.

 • Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.

 • Сигурност: Винаги можеш да спреш картата си или да ограничиш безконтактните плащания. Revolut е под регулацията на Financial Conduct Authority, което означава, че парите Ви са на сигурно място дори и нещо да се случи с услугата.

 • Купуваш, съхраняваш и обменяш криптовалути: Bitcoin, Litecoin и Ethereum.

 • Възможност за споделяне на разходи и мигновени преводи до други потребители на приложението.

Вече знаете, че искате да си поръчате безплатно карта Revolut?
Ще Ви отнеме не повече от 2-3 минути. Започнете като въведете телефонния си номер по-долу, за да свалите приложението.

Как да поръчам Безплатната си карта Revolut?

  Натиснете ТУК и въведете телефонния си номер.

  Свалете приложението Revolut чрез линка от SMS-а, който сте получили.

  Направете си регистрация (Става бързо – около 1 минута).

  Заредете сметката си с 10 Евро и поръчайте за доставка Вашата карта Revolut. (Доставката е безплатна, ако ползвате промо линка.)

Ще можете да използвате картата си веднага щом я получите, както и сумата, която сте заредили.
В процеса на регистрация, най-вероятно ще преминете и през верификация, която може да изисква да снимате шофьорската си книжка.

Какво още може да се подобри?

 • С услугата Revolut можем да държим в сметката си средства в 25 различни валути, но за съжаление българския лев все още не е сред тях. Очакваме в скоро време и националната ни валута да бъде включена, за да можем да държим и пари в левове. Включените валути до момента са: (GBP, EUR, USD, AUD, CAD, CHF, CZK, DKK, HKD, HUF, NOK, PLN, RON, SEK, ILS, INR, JPY, MAD, NZD, QAR, RAN, SGD, THB, TRY и ZAR)
 • Безплатните тегления от банкомати в цял свят са ограничени до 200 Евро за календарен месец. С нарастващата популярност на картовите плащания е магазини и ресторанти в цял свят все по-малко са ни нужни пари в брой, но все пак смятаме, че безплатно теглене на 500 или 1000 Евро на месец от банкомат би било доста по-добре.

Въпреки малките недостатъци към момента, услугата Revolut е много добра и всеки един пътешественик трябва да има такава карта със себе си при пътувания в чужбина.

Вече ползвате приложението и картата Revolut? Споделете опита си в „Коментари“ по-долу.
Ако имате въпроси, също не се притеснявайте да ги зададете с коментар по-долу.

Приятни пътувания!

TravelSmart.bg