Revolut – по-добрата финансова услуга за пътешественика

Тази статия е за хората, които пътуват в чужбина сравнително често и не желаят да плащат повече солидни такси при теглене от банкомат извън България, както и при плащания в друга валута или преводи в чужбина. А също така и за тези, които биха искали да се възползват от редицата предимства на модерните финансови технологии. Използваме картите Revolut от няколко години и решихме да споделим опита си с вас.

Специална промоция за нови потребители

Регистрирайки се през специалния промо линк, всеки нов потребител получава бонус 3 безплатни месеца на план Premium.

карта Revolut

Какво е Revolut?

Revolut e “дигитална онлайн банка” от ново поколение, която комбинира мобилно приложение и банкова карта за разплащане (Visa или MasterCard) с цел да улесни и премахне таксите при разплащания на всеки един потребител в цял свят.

Revolut сметката с дебитна карта е модерна и силна алтернатива на големите банки, без скрити такси и много по-добра технология. На кратко, това е дебитна карта свързана към приложение на телефона Ви, която можете да зареждате мигновено със стандартна дебитна или кредитна карта използвайки реалния обменен курс. С картите Revolut можем да харчим в чужбина без допълнителни такси при превалутиране или теглене от банкомат, както и да държим и обменяме пари в 37 различни валути в сметката си, включително и в български левове. Точно поради тази причина в България вече има над 200,000 потребители на Revolut.

Също така с тях можем да получаваме и изпращаме местни и международни банкови преводи безплатно и то с реалния обменен курс – Така наречения mid-market rate или курса, който банките използват при междубанкови трансфери

приложение revolut

Какви са предимствата на Revolut картите?

 • Плащаш в чужбина без такси в повече от 150 валути.

 • Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане

 • Безплатна Евро смета с IBAN и сметка в паундове (GBP)

 • При нужда от превалутиране се използва реалния междубанков курс, а не такъв от който печели банката.

 • Теглиш без такси от всеки един банкомат в света до 450 лева на месец. Към списък с банкомати.

 • Държиш и обменяш в сметката си 37 различни валути.

 • Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 2000 лева на месец, (такса от 0.5% след това).

 • Много удобно и user-friendly приложение, което ни дава пълна информация и контрол над фансовите ни ресурси и транзакции.

 • Възможност за ползване на Apple Pay и Google Pay и плащане с мобилно устройство.

 • Сигурност: Винаги можеш да спреш (freeze) картата си или да ограничиш безконтактните или пък онлайн плащания. Revolut е под регулацията на Financial Conduct Authority, което означава, че парите Ви са на сигурно място дори и нещо да се случи с услугата.

 • Купуваш, съхраняваш и обменяш криптовалути: Bitcoin, Litecoin и Ethereum.

 • Възможност за лесна търговия с акции, както и злато сребро и др. commodities.

 • Виртуална карта за еднократна употреба с цел сигурност при покупки онлайн.

 • Възможност за споделяне на разходи и мигновени преводи до други потребители на приложението.

Желаете да получите още? Разгледайте платените планове Premium и Metal и всички допълнителни предимства и фунционалности, които те предлагат. Те включват застраховка при пътуване, неограничен безплатен обмен на валути, по-високи лимити при теглене от банкомат, достъп до лаунждовете на над 1000 летища и мн др.

Как да си направим регистрация в Revolut?

  Влезте в www.revolut.com и въведете телефонния си номер.

  Свалете приложението Revolut чрез линка от SMS-а, който сте получили.

  Направете си регистрация (Става бързо – около 1 минута).

  Заредете сметката си и ако желаете поръчайте за доставка Вашата физическа карта Revolut.

Докато чакате да пристигна физическата Ви карта, можете да си направите с виртуална  карта която да добавите в ApplePay или Google Pay, за да плащате лесно с телефона си.

Ще можете да използвате виртуалната си карта веднага след регистрацията, а физическата си карта веднага щом я получите, както разбира се и сумата, която сте заредили.
В процеса на регистрация, най-вероятно ще преминете и през верификация, която може да изисква да снимате шофьорската си книжка.

3 Безплатни месеца Premium план

Регистрирайки се през специалния промо линк, всеки нов потребител ще може да активира 3 безплатни месеца на план Premium. Активацията става много лесно, по време на регистрацията.

Какво още може да се подобри?

 • Безплатните тегления от банкомати в цял свят са ограничени до 450 лева за календарен месец за безплатния план. С нарастващата популярност на картовите плащания е магазини и ресторанти в цял свят все по-малко са ни нужни пари в брой, но все пак смятаме, че безплатно теглене на 1000 или 2000 лева на месец от банкомат би било доста по-добре.

Вече ползвате приложението и картата Revolut? Споделете опита си в “Коментари” по-долу.
Ако имате въпроси, също не се притеснявайте да ги зададете с коментар по-долу.

Приятни пътувания!

TravelSmart.bg

плащане с revolut

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement