Как да организираме умно и изгодно пътувания до няколко дестинации?

Налага Ви се да организирате пътуване, което включва повече от една дестинация. Знаете местата, които желаете да посетите, както и за колко дълго планирате да останете там, но не и как точно да си купите всичките билети, така че пътуването Ви бъде максимално бързо, удобно и изгодно. Новоразработеният инструмент Nomad е Вашия приятел в тази мисия. 

В една от предишните ни статии описахме петте инструмента на Kiwi.com, които харесваме и заради които често ползваме приложението или сайта при резервации на самолетни билети, а и не само. Мощната и гъвката търсачка, Virtual interlining, възможност за комбинация на полет с автобус/влак и Kiwi.com Guarantee са четери от тези предимства. В тази статия ще се фокусираме върху петото, уникален по рода си инструмент наречен NOMAD.

Какво е NOMAD и как работи?

NOMAD е отличен нов инструмент разработен от Kiwi.com за умно и бързо изготвяне на маршрут с комбинация от евтини полети, влак или автобус при пътуване до няколко дестинации. Ако до скоро трябваше ръчно да експериментираме с различни маршрути с няколко отворени прозореца в браузъра, то сега Kiwi.com върши цялата работа за нас с помощта на NOMAD. Благодарение на сложния си и всеобхватен алгоритъм, инструментът успява да разгледа хилядите възможни кобинации и да ни предостави най-добрите резултати в рамките на няколко секунди.

За да използваме Nomad е необходимо да посочим началната и крайна точка, както и датата на тръгване и съответния престой във всяка една от дестинациите ни. Датите не е необходимо да са фиксирани, като можем да посочим и период от време.

Важно: Nomad не трябва да се бърка с Multi-city функцията на много търсачки, тъй като той ни дава освен всичко и най-добрият и изгоден ред на дестинациите в плана ни.

nomad kiwi

Пример в Европа: 

Примерът по-долу е за едно есенно пътуване от София до няколко европейски града (Лондон, Париж, Милано и Виена). Посочили сме, че желаем да заминем между 25 Ноември и 03 Декември и бихме искали да останем между 3 и 5 дена във всяка една от дестинациите, като накрая се приберем до София.

В резултат на търсенето Kiwi.com ни предлага множество маршрути, които можем да сортираме по най-различни критерии.

Най-изгодният е за само 85 Евро и включва 4 полета и 1 пътуване с автобус.

Към примера

пример европа kiwi.com

Най-бързият вариант за нас би бил с 5 полета и би ни струвал само 105 Евро. Вижте скрийншота по-долу:

Пример в САЩ:

Вторият пример е за едно предколедно пътуване до САЩ от София, с посещение на Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго. Вижте по-долу най-доброто предложение, което Nomad ни дава с обща стойност на всички полети от 534 Евро.

Към примера

пример сащ kiwi nomad

Как да ползваме NOMAD – стъпка по стъпка

1. Отваряме сайта Kiwi.com и избираме “Nomad” – Линк към Nomad >>>

NOMAD е в падащото меню заедно с “Еднопосочен”, “Двупосочен” и “Полет с много отсечки”.

2. Изберете начална и крайна точка на пътуването и дата на тръгване и прибиране

Началната и крайна точка могат да бъдат различни или еднакви (напр. тръгване и прибиране до София). Датата на тръгване може да е фиксирана или период. а крайната дата ако не Ви е фиксирана можете да я оставите непопълнена – “По всяко време”.

(Колкото по-гъвкави сте с времето, толкова по-добри и изгодни резултати ще получите)

3. Изберете градовете, които желаете да посетите по време на Вашето пътуване и периода, за който желаете да останете във всеки един от тях.

Периодите няма нужда да са фиксирани, можете да изберете напр. 3 – 5 дни. 

Редът има ли значение? Не, Kiwi.com търси най-бързите и евтини комбинации и ще Ви предложи всичките. След това Вие ще можете да си изберете тази, която най-много Ви допада.

4. Готово! Натиснете “Намери маршрути” (“Find routes”) и само след секунди ще имате всички резултати на екрана си. 🙂 

Предимства при ползване на NOMAD:

  • Спестяваме време и усилия – Успяваме да стигнем до желания от нас маршрут изключително бързо без познатото ровене и сравняване с часове. Възможност да си запазим всичките билети наведнъж.

  • Спестяваме пари – Kiwi.com ни предлага възможно най-добрите комбинации като цена и бързина на връзките. Някой път тези комбинации могат да включват полети на различни авиолинии или пък влак или автобус.

  • Сигурност и спокойствие – В случай, че резервацията ни включва комбинации от полети на различни авиолинии, то Kiwi.com Guarantee ни дава гаранцията, че в случай че не успеем да направим прекачването, то те ще намерят и осигурят за нас безплатно следващия възможен полет.

  • Комфорт – Управляваме лесно всичките полети от резервацията на едно място.

Вижте повече информация във видеото по-долу.

Вие ползвали ли сте вече Nomad? Ако да, молим Ви да споделите опита си в коментар по-долу.

Благодарим Ви! 🙂

Приятни пътуваня с Nomad от Kiwi.com.

TravelSmart

спести пари и време с nomad kiwi.com


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.