Как Kiwi.com може да ни спести много време и пари?

В тази статия ще разгледаме подробно уебсайтът Kiwi.com и по-точно инструментите, които той предлага при търсене и резервиране на самолетни билети. Някои от тях могат да ни спестят много време и пари, а и да допринесат за по-приятното ни пътуване. 

Какво е Kiwi.com?

Kiwi.com (www.kiwi.com) e може би най-бързо развиващата се и най-иновативна онлайн туристическа агенция (OTA) в глобален мащаб. Тя предлага много повече възможности от стандартните сайтове за резервации, което я прави толкова популярна сред по-информираните пътешественици.

Ето инструментите на Кiwi.com, които ние ползваме най-често при резервациите си. Вижте 2 за това как бихме си организирали пътуването до Мароко, 3 за пътуването до Прага и 5 за цялостното планиране на едно по-дълго пътуване в Азия или Южна Америка.

1. Изключително мощна търсачка, с която можем детайлно да персонализираме търсенето си

Търсенето на полети с Kiwi.com е много забавно и приятно благодарение на богатия набор от елементи и филтри, които сайтът предлага.

Гъвкав избор на летища, градове и държави за мястото на излитане и кацане.

В полета “От” и “До” можем да въведем повече от едно летище, или дори цяла държава или континент, или пък да оставим полето “ДО” напълно отворено с избора “anywhere/където и да е”.

Гъвкав избор за датите и периода на пътуването ни

Също така датите няма нужда да са фиксирани, можем да въведем произволни периоди за датите на отиване и връщане, както и да посочим само желаният от нас период за пътуване. Ето и един пример:

Благодарение на тези елементи можем изключително много да персонализираме търсенето ни спрямо нашите конкретни критерии, и резултатите да покажат пълното разнообразие от възможни варианти от които можем да се възползваме.

Пример 1:

Желаем да пътуваме до някъде в Европа през втората седмица на Юли, но нямаме конкретно избрана дестинация.

  • Въвеждаме в полето „ОТ“ София, а в полето „ДО“ Anywhere/Където и да е.
  • За датите, избираме дата за тръгване периода 6-8 Юли, а за връщане избираме периода 12 – 14 Юли.
  • Линк към примера

Така с няколко клика само можем да видим всички възможни предложения за нашата отпуска през юли и съответно да изберем това, което най-добре отговаря на желанията и бюджета ни.

Пример 2

Желаем да си организираме пътуване до Мароко за 7-10 дни в периода Октомври – Декември 2019.

  • В полето “ОТ” въвеждаме например София, Варна, а в полето “ДО” въвеждаме Мароко (като държава)
  • В полето за дата на заминаване маркираме периода 01 Октомври до 15 Декември, а в полето за дата за връщане избираме опцията “Продължителност на престоя/Trip length” и посочваме престой 8 – 12 дни.
  • Линк към примера

Така само с няколко клика можем да намерим най оптималния вариант за нашето пътуване до Мароко в края на годината.

Пример от търсенето по-горе:

2. Virtual interlining – комбинация между полети на всякакви авиокомпании (национални превозвачи, нискотарифни и тн.)

Kiwi.com работят с повече от 700 авиолинии в света, което им позволява да комбинират полети на нискотарифни превозвачи (напр. RyanAir и WizzAir) с такива на други нискотарифни превозвачи (Напр. Vueling, Volotea, Easyjet, Level) или пък на големи авиокомпании (напр. Lufthansa, Bulgaria Air). Тези комбинации не можем да си ги запазим през сайтовете на авиокомпаниите, тъй като те не предлагат такъв съвместен продукт. Точно тук т.нар. Virtual Interlining на Kiwi.com e най-ефективното решение, тъй като ни предлага възможността да комбинираме всички възможни полети по най-удачния за нас начин.

Резултатите от Пример 2 (по-горе) демонстрират точно тази възможност на Kiwi.com, като комбинират в един билет няколко low-cost поплета на различни компании, за да стигнем най-изгодно и бързо от България до Мароко.

Пробвайте и Вие: 

3. Комбинация на полет и наземен транспорт (влак или автобус) 

Kiwi.com е и интермодална платформа за резервации. С нея можем да си закупим и билет, който включва полет и пътуване с влак или автобус. Така можем да стигнем доста изгодно до най-различни дестинации, както и да стигнем до такива без IATA код (много ваканционни дестинации).

Благодарение на комбинациите от полети, влакове и автобуси, потребителите могат да спестят много време и пари при организирането на пътуването им. Вижте един добър пример по-долу.

Пример 3:

Your Content Goes Here

Желаем да пътуваме от София до Прага, но в дните когато желаем да пътуваме няма полети или има, но са прекалено скъпи.

  • Въвеждайки в търсачката на Kiwi.com София – Прага като маршрут получаваме резултати за директни полети, полети с прекачване, както и предложения за изгодни полети до съседен град (Напр. Братислава) и транспорт с автобус до Прага, като в този случай това е и най-изгодното предложение.
  • Линк към примера

Но какво ако не успеем да направим някоя от връзките ни и изпуснем следващия ни полет? Отговорът е Kiwi.com Guarantee.

4. Kiwi.com Guarantee

В продължение на по-горната точка, най-вероятно сте се запитали какво би се случило, ако изпуснем някоя от връзките след като услугите се предлагат от различни компании.

Решението на Kiwi.com се казва Kiwi.com Guarantee

Ако сте застраховани с Kiwi.com Guarantee и има промяна в разписанието на полетите ви, някой от полетите ви е отменен или закъснял и това повлиява на пътуването ви, то Kiwi.com или ще ви запазят алтернативен полет до крайната Ви дестинация или ще Ви предложат възстановяване на цялата сума, която сте платили.

Вижте повече в www.kiwi.com/bg/pages/guarantee 

5. Nomad

Това е инструмента за най-приключнески настроените потребители. Той ни позволява да открием най-добрите и евтини резултати след като въведем желаните от нас дестинации и примерни периоди от време, за които желаем да останем на всяка една от тях. Този инструмент е много добър в случаите, когато нямаме фиксирани дати или опредлен ред, по който желаем да посетим местата, които сме си набелязали. Kiwi.com прави цялостна проверка на всички възможности и ни дава най-оптималните маршрути и полети спрямо критериите ни и ни позволява да направим всичките резервации на едно място. 

С Nomad се работи много лесно, необходимо е просто да изберем всички места, които желаем да посетим в рамките на пътуването ни и броя дни, които желаем да прекарам на всяко едно от тях. След това натискаме бутона “Nomad” и магията се случва – алгоритъмът на Kiwi.com ще намери най-евтиния маршрут за нас и ще ни посъветва кои точно полети да си запазим.  

Този инструмент може да бъде много полезен при планирането на едно по-дълго пътуване в Азия или Скандинавия примерно, или пък защо не едно пътуване в Европа, което да включва няколко държави.

Заключение

Независимо колко конкретни са критериите ни за следващото ни пътуване, Kiwi.com може да ни помогне много при планирането и търсенето на полети или комбинации от полети с влак или автобус. Разгледайте инструментите в сайта и споделете с нас мнението си. Също така, ако вече сте правили резервация с Kiwi.com би ни било много интересно да чуем обратната ви връзка.

Благодарим Ви!

TravelSmart.

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement