Apple Pay и Google Pay за българските потребители

Известно време след като стана възможно за българските потребители да ползват Apple Pay, сега вече и потребителите на мобилни устройства с Android в България могат официално да ползват Google Pay.

В следствие на пандемията от коронавирус, безконтактните плащания в Европа скочиха с около 80%. Този тренд се очаква да продължи и да се установи перманентно като начин на разплащане сред нас и така плащанията с пари в брой да намалеят.

Предимствата да плащаме безконтактно с телефон:

  • Удобство – Без необходимост да вадите пари в брой или карта
  • Сигурност – Не вадите порфейла си в магазини и заведения, няма и риск от скимиращи устройства и други подобни.
  • Хигиена – нямате допир до чужди повърхтности и хора
  • Скорост – плащането с телефон става по-бързо от плащането с карта (която трябва да извадим от порфейла си), както и от плащането в брой, където пък има търсене на банкноти, прибиране на ресто и тн.

Apple Pay в България

Потребителите на устройства на Apple могат да ползват свободно Apple Pay вече повече от 2 години. Те могат да правят това посредством дигитални услуги като TransferWise, Monese, Curve, Revolut, както и от българските банки УниКредит, Първа инвестиционна банка и Райфайзен банк. Предимствата да ползвате Apple Pay са изключително много и това отдавна е любимия начин за разплащане на повечето iOS потребители.

Google Pay в България

Плащанията с Google Pay стават официално възможни за българите от 17.11.2020 благодарение на Mastercard. Това е доста важна новина за България, тъй като около 85% от българските потребители ползват Android устройства (според проучване на Mobile Operating System Market Share, от октомври 2020г.)

Google Pay може официално да се ползва от потребителите на следните дигитални портфейли: Сurvе, Тrаnѕfеrwіѕе, Monese, A1 Wallet, Pay by Vіvасоm, phyre и Revolut.

Съветите ни към новите потребители на Google Pay в България

Ако вече ползвате услугите на една от гореспоменатите услуги, то Вие лесно можете да влезете в Google Pay и да добавите съответната си физическа или виртуална карта.

Ако не сте потребител на нито една от услугите към момента, то съветът ни е да разгледате по-подробно TransferWise. Това е най-утвърдената финансовотехнологична услуга в България и с най-голяма история. Може да се достъпва както от телефон, така и от компютър и предоставя ред предимства на потребителите. Повече можете да прочетете в специалната ни статия за TransferWise Mastercard картите.

Ако желаете да ползвате Вашите най-различни банкови карти в момента, независимо дали те са Mastercard или Visa, или пък са на някоя българска банка, то решение за Вас има и се казва Curve. Услугата е безплатна и е най-популярната сред българите за ползване на Google Pay, с която и да е тяхна банкова карта. 

Подробно сме описали услугата на британската финансово технологична компания в статията Curve – всички карти на едно място, Curve е приложение, което ни позволява да управляваме всичките си банкови карти (дебитни и кредитни) от едно място и да плащаме навсякъде само с “умната” банкова карта на Curve.

Така, наред с всички привилегии, които получаваме ползвайки Curve, сега ще можем и да плащаме с мобилните си устройства и умни часовници, които поддържат функцията NFC (необходима за безконтактно плащане). Необходимо е само да добавим Curve картата си в приложението Google Pay.

Как да си поръчаме безплатна карта Curve?

Възползвайте се и от промо кода за 5 Пуанда.

Curve не е банка, а приложение което ни позволява да съберем всичките банкови карти в една „умна карта“, която пък на свой ред ни предлага и ред допълнителни предимства. В следствие на тази All-in-one услуга, ние можете много по-добре да контролирате и анализирате всичките си разходи, приходи, преводи и тн. Прочетете повече в статията ни за Curve.

Ето и трите лесни стъпки да се регистрираме в Curve и да ползваме кредита от 5 паунда:

  1. Сваляме приложението с телефона си (За iOS и Android) чрез промо линка.
  2. Добавяме първата си дебитна/кредитна банкова карта.
  3. Правим първата си транзакция. Това можете лесно да направите веднага чрез виртуалната карта (“Account” -> “View card details”), с която можете да пазарувате онлайн или добавите в Google Pay/ApplePay (Преди да е пристигнала физическата Ви карта)
  4. След първата си транзакция с виртуалната или физическа карта ще получите 5 Паунда (GBP)
Към поръчка на Curve с бонус £5

Получете повече информация и споделете опита си от плащанията с Google Pay в България

Ако вече сте ползвали Google Pay, моля споделете впечатленията си с коментар по-долу.

Не пропускайте и да се присъедините към групата на Fintech потребителите в БългарияFinTech услуги в България, където можете да следите всички новини и тенденции от Fintech индустрията, както и да участвате в дискусии по темата. Там можете да получите и повече информация за това как можете да си свържете fintech картата с Apple Pay или Google Pay в България.

Успех.

TravelSmart

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement