Анализ на паричните преводи с CurrencyFair + Бонус

В тази статия ще разгледаме подробно една от най-популярните услуги за изпращане на пари – CurrencyFair. Ще проследим развитието на компанията и ще прегледаме всичките й предимства и недостатъци спрямо конкурентните й предложения. 

Бонус

По-долу в статията можете да намерите и промо линк, с който да получите 3 безплатни превода при нова регистрация.

Един от основните проблеми на повечето хора, които живеят в чужбина или имат близки извън България е огромния разход свързан с превеждането на пари. Освен с високите си такси, банките ни предлагат и не много изгодни валутни курсове, с което накрая преводите ни излизат изключително скъпо. CurrencyFair е иновативна, но вече много утвърдена услуга, която цели да направи паричните трансфер много по-бързи и евтини.

Какво представлява услугата CurrencyFair?

CurrencyFair е създадена през 2009 година, за да предложи работещо решение на всички работещи в чужбина да изпращат пари вкъщи евтино и лесно. Вече повече от десетилетие те успешно правят това чрез платформата си, която автоматични свързва потребители, които искат да преведат пари и по този начин предлагат услугата много по-изгодно. Днес, потребителите които използват услугата са вече изключително много, но фокусът на компанията да предлага прозрачни и справедливи парични преводи остава.

Според CurrencyFair (www.currencyfair.com) преводите с тях са до 8 пъти по-евтини от тези със стандартните банки. При чести преводи или при по-големи такива, разликата може да е наистина много голяма.

Най-важните аспекти, когато изпращаме пари в чужбина

Скорост

CurrencyFair e онлайн услуга, която си партнира с основните глобални банки и финансови институции, за това и паричните им трансфери са изключително бързи.

Цена

Независимо каква е таксата за превод на стандартните банки, валутният курс, който те биха могли да Ви предложат никога не би могъл да бъде близък до междубанковия, или т.нар mid-market rate (официалният курс за деня оповестен от съответната Централна Банка, Reuters, Google Currencies, и тн.). Също така банките често си позволяват да таксуват потребителя с допълнителни такси за изпращане, а някой път и за получаване на превод. Така получената на края сума е доста по-ниска от очакваната от нас.

Използвайки CurrencyFair ние не плащаме скрити такси във валутния курс, както и високи фиксирани такси за получаване или изпращане. Таксата за превод е винаги 3 Евро, а курсът много близък до междубанковия.

Клиентско обслужване

Когато превеждаме пари не трябва да подценяваме и важността от това да можем бързо да се свържем с някой, който може да ни помогне, в случай че сме объркани и имаме въпроси. При CurrencyFair обслужването е на най-високо ниво, като лесно можем да проверим това като влезем в техните страници във Facebook или Twotter.

Как работи CurrencyFair?

Принципът е много ясен – необходимо е да депозираме, обменим и изпратим избраната от нас сума. Ето и трите стъпки (вижте и изображението и видеото по-долу):

 1. Депозираме сумата – CurrencyFair работят с местни сметки при почти всички валути, за това и тази процедура става много лесно. Изпращаме сумата, с която захранваме създадената за нас CurrencyFair сметка. Това можем лесно да го направим чрез онлайн банкирането ни. След като сумата е получена ще ни бъде изпратен имейл, след което можем да преминем към втората стъпка.
 2. Обменяме сумата в желаната от нас валута – Има два начина да направим това – с автоматична транзакция (Auto-transaction) или чрез “борсата” (Exhange). Ако желаем веднага да обменим сумата, за да можем да я изпратим по най-бързия начин, то ние трябва да изберем Auto-transaction.  Ако не бързаме, можем да изберем опцията Exchange и да посочим по-добър курс, който когато бъде достигнат сумата ще бъде обменена автоматично.
 3. Изпращане на сумата – При последната стъпка е необходимо просто да въведем данните на сметката на получателя и да наредим превода с един клик.
  Получателят може да сме ние самите, наши роднини или приятели, както и търговец или доставчик на услуга.

Как да получа 3 безплатни международни превода?

CurrencyFair ни предоставиха този специален промо линк, с който получаваме бонус при нова регистрация – 3 безплатни международни трансфера. 🙂

пример-на-превод-с-currencyfair

Предимствата при използване на CurrencyFair:

Ето и защо препоръчваме CurrencyFair

 • Перфектни валутни курсове. До 8 пъти по-евтини преводи в сравнение с класическите банки.

 • Ниски, фиксирани такси. Само 3 Евро след като използвате Вашите 3 безплатни превода.

 • Възможност за изпращане на средства до 150 държави.

 • Уникална услуга “Exchange”, която ни позволява да се опитаме да търгуваме средствата си на по-добър валутен курс.

 • Отлични отзиви от потребители в TrustPilot – оценка от 4.7/5.

 • Утвърдена услуга – Вече повече от 89 милиарда Евро са преминали през CurrencyFair.

 • Напълно лицензирана и регулирана финансова услуга от съответните институции в Ирландия, Австралия, Хонг Конг и Сингапур.

Какво може да се подобри при CurrencyFair:

 • Ограничен брой валути – 20 към момента. CurrencyFair не работи с българския лев (BGN). Ако желаете да изпратите или получите пари в лева, разгледайте подходящите алтернативни услуги за евтини парични преводи в лева.

 • Не е възможно изпращането или получаването на средствата в брой.

Към CurrencyFair

Калкулатор

С помощта на калкулатора по-долу, Вие можете лесно да проверите колко точно би Ви струвал желания от Вас превод с CurrencyFair. Ако условията Ви харесват, можете да продължите и да създадете своя акаунт с 3 безплатни превода.

Заключение

CurrencyFair е една от най-добрите услуги за преводи на пари в чужбина. Условията им са едни от най-добрите на пазара, интерфейсът е лесен за употреба, а в случай на въпроси, клиентския им отдел е много отзивчив. Единственият недостатък за нас българите към момента е, че платформата им не включва българския лев за сега. Но в случаите, когато ни се налага да превеждаме други валути, то задължително трябва да разгледаме предложението на CurrencyFair.

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement