Airbnb – съкращения и промени

От последния анализ на CNBC разбираме, че Airbnb планира да съкрати около 1900 свои служители, което представлява близо 25% от общия брой на персонала на компанията.

Също така, компанията планира да стопира проектите си свързани с хотели, транспортна дивизия и луксозно настаняване.

Компанията прави всички тези промени в отговор на кризата от Коронавирус, която според изпълнителният директор на Airbnb, дава огромна неяснота за това кога ще пътуваме отново в същите обеми и как въобще ще изглежда пътуването след Коронавирус.

Приходите за компанията през 2020 ще бъдат под половината от тези за 2019.

Ето и няколко цитата от изявлението на Брайън Чески, изпълнителен директор на Airbnb:

“We are collectively living through the most harrowing crisis of our lifetime, and as it began to unfold, global travel came to a standstill,”

“Airbnb’s business has been hit hard, with revenue this year forecasted to be less than half of what we earned in 2019.”

“Travel in this new world will look different, and we need to evolve Airbnb accordingly,”

А Вие как мислите? Какви ще са промените в сферата на настаняването след Коронавирус?

Ако Ви е писнало да бездействате вкъщи, разгледайте статията ни за най-добри платформи за онлайн курсове. Много от тях предлагат и много безплатни материали и абонаменти.

Ако харесвате тази публикация и желаете да получавате повече информация от нас можете да се регистрирате за нашия Бюлетин (Newsletter), както и да ни следите във Facebook и Instagram

TravelSmart

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement