Платофмрата за резервации на апартаменти, къщи, стаи и други ваканционни имоти, както и изживявания (experiences) AirBnb регаира много адекватно на пандемията от Коронавирус, за да защити интересите на пътешествениците и домакините. 

На фона на изключително бърозто разпространение на Коронавирус, много държави започнаха да затварят границите се, както и да препоръчват/забраняват на своите граждани да пътуват до определени страни. Също така, много потребители решават сами за себе си да отложат пътуванията си.

Какво могат те да направят с вече направената резервация в Airbnb? – Прочетете по-долу официалното съобщение на Airbnb:

Промените на Airbnb на кратко:

Резервации, направени до 14 март 2020 г. включително за места за престой и изживявания с Airbnb с дата на настаняване между 14 март 2020 г. и 14 април 2020 г., са обхванати от правилата и могат да бъдат отменени преди настаняване. Гостите, които отменят, ще получат пълно възстановяване на средствата, а домакините могат да отменят, без да им бъде начислена такса или без това да окаже влияние върху статуса им на супердомакини. Airbnb ще възстанови средствата за всички такси за услугата за обхванати от правилата отменяния.

Правилата за отменяне на домакина ще се прилагат както обикновено за резервации, направени след 14 март 2020 г., и за резервации, направени до 14 март 2020 г. включително и с дати на настаняване след 14 април 2020 г.

Ако резервацията вече е започнала (настаняването е минало), тези уважителни причини не важат.

Промените на Airbnb подробно:

Кои резервации са обхванати от правилата

Резервации, направени до 14 март 2020 г. включително

Резервации за места за престой и изживявания с Airbnb, направени до 14 март 2020 г. включително, с дата на настаняване между 14 март 2020 г. и 14 април 2020 г., могат да бъдат отменени преди настаняване. Това означава, че гостите, които отменят, ще получат пълно възстановяване на средствата, домакините могат да отменят, без да им бъде начислена такса или без това да повлияе върху статуса им на супердомакини, а Airbnb ще възстанови всички такси за услугата.

Резервации за места за престой и изживявания с Airbnb, направени до 14 март 2020 г. включително и с дата на настаняване след 14 април 2020 г. няма да бъдат обхванати от правилата ни относно случаите с уважителни причини, освен в случаите, при които гостите или домакините са заразени с COVID-19. Правилата за отменяне на домакина ще се прилагат както обикновено.

Ако резервацията вече е започнала (настаняването е отминало), тези уважителни причини не важат.

Резервации, направени след 14 март 2020 г.

Резервации за места за престой и изживявания с Airbnb, направени след 14 март 2020 г., няма да бъдат обхванати от правилата ни относно случаите с уважителни причини, освен в случаите, когато гостите или домакините са заразени с COVID-19. Правилата за отменяне на домакина ще се прилагат както обикновено.

Когато резервирате, не забравяйте да прегледате внимателно правилата за отменяне на домакина и преценете дали да не изберете опция, която осигурява гъвкавост.

Как работи това

Ако резервацията ви е обхваната от правилата, тя ще бъде отбелязана като такава на страницата с подробности за резервацията (намира се в раздел Пътувания, ако сте гост, или на таблото ви за управление, ако сте домакин).

За гости: ако отмените обхваната от правилата резервация, ще получите пълно възстановяване на средствата, а Airbnb ще възстанови всички такси за услугата. Не е нужно да се свързвате с нас в този случай. Повече за това как работи възстановяването на средства.

За домакини: ако отмените обхваната от правилата резервация, няма да ви бъдат удържани такси, това няма да се отрази върху статуса ви на супердомакини, а Airbnb ще възстанови всички такси за услугата. Не е нужно да се свързвате с нас в този случай.

Ако резервацията ви не е обхваната, правилата за отменяне на домакина ще се прилагат както обикновено. Препоръчваме ви да се свържете с домакина или госта си, за да обсъдите отменянето на резервацията и възстановяването на средствата.

Повече информация можете да прочетете в страницата “Правила за случаите с уважителни причини и коронавирус COVID-19” в сайта на Airbnb

Все още не сте потребител на Airbnb? 
Научете повече за платформата и се регистрирайте сега с бонус от 30$ към първата ви резервация. Вижте повече в специалната ни статия >>>

Желаете да станете домакин в Airbnb?
Вижте как можете да регистрирате Вашият апартамент, къща или стая и да изкарвате пари от тях.

TravelSmart


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.