7 ценни съвета при пътуване до Чинкуе Тере

Чинкуе Тере е едно от най-живописните места в Италия. За да се насладим напълно от едно пътуване до Чинке Тере обаче трябва да се поготвим добре, за това и заедно с Борис и Теодора от Travel in Italy подготивхме тази статия с 7 ценни съвета. 

Ако имате допълнителни въпроси, не се притеснявайте да ги зададете като коментар по-долу. Също така, ако вече сте били в Чинкуе Тере и бихте желали да споделите допълнителни съвети, можете да ги добавите с коментар. Благодарим Ви.

1. Изберете посещение извън активния сезон. Препоръчваме месеците април, май, септември и октомври.

2. Използвайте Cinque Terre Pass, ако планирате да посетите повече от 2 от селищата с влак. Картата включва неограничен брой пътувания с влак между градчетата, използване на бусчетата, които в някои случаи свързват гарата с историческия център и използване на обществените тоалетни.

3. Не пропускайте да направите поне един пешеходен преход по старите пътеки, свързващи петте селища. Може да изберете най-кратката от тях, наречена „ Пътя на любовта“ Via dell’ Amore между Риомаджоре и Манарола или някой от по-дългите маршрути. Само от там ще се разкрият гледки, които могат да бъдат видяни само от тези места.

4. Препоръчваме в един от дните да пътувате с лодка, гледната точка към брега е напълно различна. Освен да се наеме индивидуална малка лодка, може да се използват и редовните линии между петте земи, които са и на по-достъпни цени.

5. Отбийте се из очарователните селища навътре в сушата в тази част на Лигурия. Ще намерите отлични занаятчийски сирена, колбаси и най-качествени диворастящи манатарки. За сирена може да се отбиете в Брунато /Brugnato/, за колбаси – посетете Пиньоне /Pignone/.

6. Открийте чудесните вина на региона и особено много известното десертно вино „шиакетра“, приготвено от стафидизирани гроздови семена, събрали сладостта на есенното слънце.

7. Ако търсите бюджетно настаняване, изберете къща за гости, разположена по-навътре в сушата.

Нашето предложение можете да намериуте тук.

Ако предпочитате да се настаните на самия бряг и да се наслаждавате на морската гледка, можете да изберете това настаняване

Разгледайте и други интересни истории от пътуванията на Борис и Теодора в Италия в техния блог Travel in Italy.

Други истории на пътешественици в Италия можете да намерите в секцията ни с Истории.

Приятно пътуване до Чинкуе Тере!

TravelSmart.bg

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement