Тайланд облекчава правилата за карантина за ваксинираните туристи

Още от следващия месец Тайланд ще намали задължителната карантина за пристигащите ваксинирани туристи от 14 дни на 7 дни. Това заяви Здравния министър на Тайланд в понеделник.

Ваксините трябва да са поставени до три месеца преди пътуването, като пристигащите също ще трябва да покажат и негативен тест за COVID-19 направен не по-рано от 3 дни преди заминаването.

Туристите, които все още не са ваксинирани, но имат отрицателен тест за коронавирус ще трябва да се карантинират за 10 дни.

Строгите ограничения в Тайланд допринесоха за добрите резултати, които кралството постигна срещу коронавируса. От началото на пандемията те са имали само около 26,000 заразени и 85 смъртни случая.

Ако до октомври Тайланд успее да ваксинира 70% от медицинския персонал в страната и рисковите групи, то рестрикциите биха могли да бъдат смекчени допълнително и задължителната карантина отменена.
Източник: Reuters

Бихте ли планирали пътуване до Тайланд с намалена карантина от само 7 дни?

Моля, споделете с коментар по-долу.
Вижте и историята на Роси от пътуването й до северен Тайланд.
TravelSmart
Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement