Тайланд се отваря за туристи

В началото на ноември Тайланд обяви, че се отваря за туристи от определени държави. За да пътуваме до там, трябва да изпълним някои административни и здравни изисквания.

Най-добрите банкови карти за пътешественици 💳

Безплатна дебитна карта без такси при теглене от банкомат, преводи, обмен на валути и др.
Прочетете повече и сравнете най-подходящите дебитни и кредитни карти за пътешественици.
👉 Вижте и как да си ги поръчате безплатно и да ползвате промо код за 20 Евро.

Гражданите на някои държави, включително и България, могат да пътуват до Тайланд без да е необходимо да спазват карантина за определен период от време.

Подробна информация можете да получите в официалния сайт за новини на Tourism Authority of Thailand (TAT): https://www.tatnews.org/2021/10/thailand-reopening-exemption-from-quarantine-test-go/ 

Виза за Тайланд за българи:

1. Пътувания с престой до 15 дни

България е включена в списъка с държави, чиито граждани могат да получат виза при пристигане (Visa on Arrival)

Повече информация за изискванията и начина на пътуване можете да получите тук: https://bucharest.thaiembassy.org/en/content/updated-information-for-visa-on-arrival-voa 

2. Пътувания с престой до 2 месеца (+ евентуално удължаване от още 1 месец)

За по-дълги пътувания (до 60 дни) българските граждани трябва да кандидатстват за туристическа виза. Тайландското консулство в София вече не издава визите на място, но извършва организационна функция като събира документите и ги праща до посолството в Букурещ.

Пътят за подаване на паспортите, таксата и документите е следният.
(Текст от Консулството на Тайланд в София)

  1. След като съберете всички изисквани документи ги изпращате по имейл на адреса на посолството в Букурещ: visa.BUH@mfa.mail.go.th и с копие до нас: maria1doneva@gmail.com
  2. След като от Букурещ ви информират с обратен имейл, че всичко е така както трябва да бъде, донасяте лично или изпращате оригиналите, паспортите и таксата с „Еконт“ до консулството в София.
  3. Ние ги проверяваме още веднъж и ако нищо не липсва изпращаме тази пратка в Румъния. /Вие не изпращате документите. Ще бъдат върнати ако не са изпратени чрез нас./
  4. В рамките на два до три дена от Румъния ни връщат паспортите с визата и ние след като ги архивираме още същия ден връщаме паспортите с поставената виза на вас.
  5. След като получите визите, вие се регистрирате за “Thai Pass” на сайта на Външно министерство на Тайланд.
  6. След регистрацията, направена минимум 5 дена преди отпътуване сте готови за път.
  7. Остава да си направите само PCR тест до 72 часа преди кацане в Тайланд.
  8. Таксата за получаване на туристическа виза за влизане в Тайланд е 75 Евро на паспорт, включваща и всички куриерски услуги.

Това е. Цялата процедура отнема до 10 дни. Но ние ви препоръчваме да я стартирате поне две седмици преди дата на отпътуване.

Ето и подробен списък с изискванията при кандидатстване за туристическа виза (на английски език): https://www.travelsmart.bg/wp-content/uploads/2021/11/Tourist-visa-information.docx 

Приятни пътувания до Тайланд

TravelSmart

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.