Позволен багаж с WizzAir – ръчен малък и голям, регистиран / чекиран

Политиката за багаж на WizzAir се променя многократно през последните години и по този начин сред пътниците все още има неяснота и притеснение относно багажа, който могат да вземат със себе си. Категориите багаж са няколко вече и могат да бъдат добавяни спрямо конкретните нужди на пътника.

Други подобни публикации можете да намерите в раздел “Полезни статии”.

Категории багаж с WizzAir 

wizz-air-багаж

Малък ръчен багаж с WizzAir

Всички пътници на Wizz Air имат право на малък ръчен багаж, който да вземат със себе си на борда на самолета. Той може да бъде чанта за лаптоп, дамска чанта или малка раница. Максималните му размери следват да бъдат 40см х 30см х 20см и максимално тегло 10 кг. Повечето пъти ще трябва да поместим този багаж под седалката пред нас.

Багаж на колелца

Друг, по-голям вид багаж, който можем да вземем със себе си на борда на самолета е “Багаж на колелца” (малък куфар на колелца). Максималните му размери следват да бъдат 55см х 40см х 23см и максимално тегло 10 кг. Него можем да добавим към билета си като закупим Wizz Priority (което ни дава и предимство при качването на самолета).

Закупувайки Wizz Priority ние имаме право на 2 ръчни багажа – 1 малък ръчен и 1 багаж на колелца.

Важно: Допустимият размер не включва дръжки/колелца; въпреки това колелцата не трябва да добавят повече от 5 см към размера на багажа.

Чекиран багаж с WizzAir

Разбира се, имаме възможността и да си закупим регистриран багаж, който да предадем на чек-ин (check-in) гишето и той да бъде превозен в багажното отделение. Всеки пътник има правно на до 6 такива багажа. Wizz Air дава възможността на пътниците да изберат между 3 вида такъв багаж спрямо теглото – 10, 20 или 30 килограма. За всеки един от тях максималните му размери могат да бъдат 149см х 119см х 171см.

За деца

Ако пътувам с деца под две години, можем да вземем храна за времето на полета и сгъваема бебешка количка или малка детско креватче (може да се вземе до вратата на самолета или стълбите).

Спортна екипировка

Ето и какви видове спортна екипировка можем да добавим към билета си и да вземем с нас за полета си.

  • ски, сноуборд, екипировка за сърф, опаковани чанти за голф оборудване
  • прътове за скок
  • велосипеди, опаковани в калъфи за превозване на велосипеди, като колелата и педалите са свалени, а дръжките на кормилото са обърнати успоредно или обвити в картон, а въздухът в гумите трябва да бъде изпуснат
  • оборудване за гмуркане
  • рога на животни и трофеи само ако пътникът представи валиден ветеринарен сертификат

Музикални инструменти

Можете да вземете на борда музикален инструмент в калъф с максимална дължина 80 см. Другите размери на калъфа не трябва да надвишават 40 x 23 см.

Имате още въпроси относно политиката за багаж на Wizz Air?

Подробна информация, както и често задавани въпроси можете да намерите в сайта на Wizz Air.

Приятно и спокойно пътуване!

Ако харесвате тази публикация и желаете да получавате повече информация от нас можете да се регистрирате за нашия Бюлетин (Newsletter), както и да ни следите във Facebook и Instagram

Правилата за багаж на WizzAir

TravelSmart.bg

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement