Рискът от зараза с COVID-19 на борда на самолет

Според проучване на учени от Факултета по Публично здравеопазване към Харвард (Harvard School of Public Health), ако носим маски на борда на самолет, то рискът от зараза е по-нисък от този при някои нормални всекидневни дейности, като пазаруване в супермаркет или вечеря в ресторант. 

Ройтерс публикуваха статия, в която разкриват резултатите от проучването на Харвард. Според тях рискът от зараза с Коронавирус по време на пътуване със самолет е много нисък, поради многоетапните мерки за контрол на инфекцията.

Според докладът, въздухът в кабината на самолета се обновява напълно на всеки 2-3 минути, като премахва 99% от частиците с размер на тези, които причиняват SARS-CoV-2. Също така носенето на маски на борда спомага много за ограничението на разпространението на заразата.

Когато пътник пътува с маска на борда на самолет, то 0,003% от частиците в зоната на дишане на пътника са заразни, дори при напълно пълен самолет.

Прочете повече за проучването и доклада в сайта на Reuters: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-airlines-idUSKBN27C23C

А Вие как смятате? Безопасно ли е пътуването със самолет? Бихте ли пътували тази есен или зима?
Моля, споделете мнението си с коментар по-долу.

За съжаление не всичко зависи от личната ни нагласа. Вижте актуалните ограничения за пътуване в чужбина.

Благодарим Ви!

TravelSmart

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement