Как работи „genius“ програмата при резервации в Booking.com

Неотдавна Booking.com стартираха така наречената „genius“ програма в отговор на засилващата се конкуренция от страна на Airbnb. В тази статия ще се опитаме кратко и ясно да опишем как точно работи тя и как можем да се възползваме от нея, за да си върнем част от средствата, които сме похарчили за резервации в Booking.com. 

Максималният размер на възнаграждение, което всеки един профил може да получи е 165 долара. Ето и как това може да стане:

Първо можем да получим $15 долара обратно след като направим следващата ни резервация като използваме линк на познат или този линк на TravelSmart.

Към линк за $15
.

След това можем да получим още до 150 долара (10 пъти по 15 долара) като изпращаме уникалния си genius линк на приятели и те правят резервациите си през него. За всяка една от тях ще получим по 15 долара, като максималния брой възнаграждения, които можем да получим е 10. Необходими са само няколко стъпки:

За да можете да се възползвате от referral програмата на Booking.com, първо трябва да имате „genius“ статус на профила си. Много от вас най-вероятно вече са „genius“ (дори и без да сте го осъзнали), тъй като е необходимо да имате няколко направени резервации през профила си в миналото. (Официално от Booking.com посочват, че са необходими 5 завършени резервации, но сме виждали и че само при 2 такива също някои профили стават „genius“.)

След като вече сте „genius“, горе в дясно под името Ви ще бъде изписано „Frequent Traveler genius“. Ако кликнете върху името си, ще се появи падащо меню, където трябва да натиснете върху „Препоръчайте на приятел и печелете“ или „Refer friends and earn“, ако профилът Ви е на английски. След като зареди прозореца, пред вас ще се появи поле с уникалния Ви линк, който можете лесно да споделите с приятели и познати във Facebook Messenger, WhatsApp, имейл, или просто като го копирате.
Алтернативно, ако вече сте влзели в профила си можете да последвате този линк: www.booking.com/myreferrals.bg.html

След като завърши пътуването на човека, който е резервирал през Вашия линк, Booking.com ще Ви уведоми и започне обработка на възнаграждението. След около месец Вие ще получите парите си, като ако желаете да ги получите директно по банковата си карта, ще е необходимо да въведете предварително данните ѝ в профила си.

Надяваме се. че с тази статия повече хора ще се възползват от системата с препоръки при резервации в Booking.com и ще си върнат поне част от парите похарчени за хотели, хостели, апартаменти и др.

Приятно пътуване!

TravelSmart.bg

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.