Почивка в Сицилия

Организирайте си приятна почивка в Сицилия през лятото или есента. Резервирайте директни полети от София до Катания за 46 Евро и хотел 3*** за 21 Евро на нощувка на човек.

Подкрепете ни

Ако намирате съдържанието в сайта за полезно, подкрепете ни в Patreon с 3 Евро или колкото желаете.
Всички подкрепили ни, получават и допълнителни привилегии. Благодарим Ви от сърце! ❤

Макар и част от Италия, Сицилия е остров със свой собствен характер. Сицилианската култура се характеризира с много дълбоки традиции, високо горещи сицилианци (дори викащи от време на време), много близки родствени връзки и вкусна местна храна, която често се различава от традиционната италианска. Тъй като директните полети от София са до Катания, навярно това ще бъде и първата Ви спирка. Градът винаги е бил важен търговски и културен център в източната част на острова и е с много приятен „пешеходен“ размер. Задължително посетете катедралата и площада пред нея, които са емблематични за града, както и римския античен театър Teatro Romano.

Навярно Вашата почивка в Сицилия ще включва и други дестинации. Популярни места на източното крайбрежие са и Таормина и Сиракуза. В и двата града ще намерите много красива архитектура, стари базилики и прекрасни гледки. За любителите на активния начин на живот, близостта на вулкана Етна не може да бъде пренебрегната. Организирайте си еднодневен тур до Етна с изкачване до върха. Малките градчета Модика, Норо и Рагуса пък предлагат уникална барокова архитектура и си струва да бъдат посетени.

За да можете да посетите възможно най-много места без да бързате излишно, препоръчваме Ви да си наемете изгодно кола под наем.

Самолетни билети до Сицилия

В момента имате възможността да си резервирате евтини самолетни билети от София до Катания с WizzAir на цени от 46 Евро за двупосочен билет.

Дати:
Август – Ноември 2020
Вижте възможните дати ТУК>>>

Маршрут:
София – Катания – София

евтина-почивка-в-сицилия-с-билети-софия-катания

Примерна резервация на полети до Катания (Сицилия)

12 – 16 Август (Дълъг уикенд) за 46 Евро

полети-до-сицилия-от-софия

Настаняване в Сицилия

За настаняването в Катания по време на Вашата почивка в Сицилия препоръчваме да отседнете в  B&B Miro Centro Catania***, което е едно много приятно 3-звездно хотелче с централна локация, много добри условия и ревюта. Нощувка в апартамент за двама струва 42 Евро или 21 Евро на човек!

Почивка в Сицилия, Обобщение:

Полети: 46 Евро н човек
Хотел: 21 Евро на човек/нощувка

Друго добро и изгодно предложение за хотел в Катания е Best Western Hotel Mediterraneo***.

Препоръчваме Ви да използвате един от следните сайтове при избора Ви за настаняване:

  • TripAdvisor – Търсачка за хотели, която сравняв цените за избрания от Вас хотел в най-популярните сайтове за резервации.
  • AirBnb – Най-популярния сайт за запазване на апартаменти. Получете $30 при нова регистрация.

Желаете да си припомните италианския език или да научите основните думи, изрази и граматика? Запишете се за безплатен курс по италиански за 2 месеца.

Приятна почивка в Сицилия!

TravelSmart