Почивка в Сицилия

Организирайте си приятна почивка в Сицилия през лятото на 2021 година. Резервирайте директни полети от София до Катания за 13.50 Евро и хотел 3*** за 17 Евро на нощувка на човек.

Важно: Съветваме Ви преди пътуването Ви да проверите подробно необходимите мерки и изисквания за пътуване до Италия. Тук можете да намерите три източника на информация.

Макар и част от Италия, Сицилия е остров със свой собствен характер. Сицилианската култура се характеризира с много дълбоки традиции, високо горещи сицилианци (дори викащи от време на време), много близки родствени връзки и вкусна местна храна, която често се различава от традиционната италианска. Тъй като директните полети от София са до Катания, навярно това ще бъде и първата Ви спирка. Градът винаги е бил важен търговски и културен център в източната част на острова и е с много приятен “пешеходен” размер. Задължително посетете катедралата и площада пред нея, които са емблематични за града, както и римския античен театър Teatro Romano.

Навярно Вашата почивка в Сицилия ще включва и други дестинации. Популярни места на източното крайбрежие са и Таормина и Сиракуза. В и двата града ще намерите много красива архитектура, стари базилики и прекрасни гледки. За любителите на активния начин на живот, близостта на вулкана Етна не може да бъде пренебрегната. Организирайте си еднодневен тур до Етна с изкачване до върха. Малките градчета Модика, Норо и Рагуса пък предлагат уникална барокова архитектура и си струва да бъдат посетени.

За да можете да посетите възможно най-много места без да бързате излишно, препоръчваме Ви да си наемете изгодно кола под наем.

Самолетни билети до Сицилия

В момента имате възможността да си резервирате евтини самолетни билети от София до Катания с WizzAir на цени от 13.50 Евро за двупосочен билет.

Дати:
Септември – Октомври 2021
Вижте възможните дати с Wizz Air ТУК>>>

Маршрут:
София – Катания – София

евтина-почивка-в-сицилия-с-билети-софия-катания

Примерна резервация на полети до Катания (Сицилия)

София – Катания – София

26 Септември – 02 Октомври 2021 с Wizz Air за 13.50 Евро

полети-до-сицилия

Настаняване в Сицилия

За настаняването в Катания по време на Вашата почивка в Сицилия препоръчваме да отседнете в Casa Sofia Bed & Breakfast, което е едно много приятно 3-звездно хотелче с централна локация, много добри условия и ревюта. Нощувка в апартамент за двама струва 34 Евро или 17 Евро на човек!
Добра и изгодна алтернатива е La Coccole Bed & Breakfast

хотел-в-сицилия-катания

Почивка в Сицилия, Обобщение:

Полети: 13 Евро н човек
Хотел: 17 Евро на човек/нощувка

Друго добро и изгодно предложение за хотел в Катания е Best Western Hotel Mediterraneo***.

Препоръчваме Ви да използвате един от следните сайтове при избора Ви за настаняване:

  • TripAdvisor – Търсачка за хотели, която сравняв цените за избрания от Вас хотел в най-популярните сайтове за резервации.
  • AirBnb – Най-популярния сайт за запазване на апартаменти. Получете $30 при нова регистрация.

Приятна почивка в Сицилия!

TravelSmart


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.