Почивка в Бали

Как да си организираме една незабравима и сравнително евтина почивка в Бали? В момента имаме възможността да си закупим самолетни билети от София до Бали за само 549 Евро. Има възможни дати и Коледа. 

Първо пътуване до Бали?

Ако това ще бъде първата Ви почивка в Бали и Индонезия, съветваме Ви да прегледайте статията 19 неща, които трябва да знаем преди да заминем за Индонезия.

Бали е един от 17,000 Индонезийски острова, намиращ се по-близо до Австралия от колкото до континентална Азия. Той е и едно то най-привлекателните места за туристи в целия свят поради изключително приветливата, интересна и изпълнена с мистичност култура основана на индуизма. Въпреки сравнително малкия си размер, Бали предлага огромно разнообразие от природа, култура и обичаи на местните. За това и много голяма част от пътешествениците планират цялата си почивка там и така и не успяват да посетят други острови.

Най-популярните градчета в Бали с множество хотели и резорти са Семиняк, Легиан, Кита и Нуса Дуа. Независимо дали ще отседнете там за целия си престой или планирате да смените поне няколко градчета, то задължително си организирайте дневни екскурзии до отделните краища на острова. В южната част на Бали можете да посетите Улувату (Uluwatu) и плажа Педанг (Pedang Beach), лъдето ще намерите антични храмове и статуи, както и перфектните плажове за сърф. Централната част на острова е много по-зелена, по-рядко населена и приятна за отдих. Там се намира и Убуд, старата столица и задължителна спирка за всеки посетител на Бали. Множеството храмове, обширните оризови полета и спокойния начин на живот предават една много релаксираща атмосфера и енергия, за това и Убуд е отлична дестинация за йога, медитация и друг тип духовни занимания. На североизток се намира Амед, който също е предпочитана дестинация за хората, които желаят да избягат от шумните курорти около Денпасар.

Ако имате малко повече време, не пропускайте и да посетите някои от близките до Бали острови. Нуса Пенида е перфектната дестинация за еднодневна екскурзия, а островите Гили предлагат преживявания, както за търсещите забавления и нощен живот, така и за тези на меден месец или просто романтична почивка. Ломбок е острова източно от Бали с подобни на размери, който е сочен за следващата изгряваща дестинация, така че ако желаете да го посетите преди да стане твърде популярен, планирайте пътуване и до там.

Самолетни билети до Бали

Резервирайте си изгодно двупосочни самолетни билети до Бали от София с Qatar Airways за само 549 Евро!

Дати:
Декември 2020
Вижте възможните дати ТУК >>>

Маршрут:
София – Бали (Денпасар) – София

евтина почивка в бали

Примерна резервация на самолетни билети до Бали

София – Бали– София за 549 Евро >>>

09 – 26 Декември 2020

полети-до-бали-от-софия

Настаняване в Бали

Препоръчваме Ви първо да проучите добре остров Бали и местата, които желаете да посетите. След това лесно ще си сглобите програмата и настаняването спрямо Вашите планове и предпочитания. Ако търсите доза вдъхновения, със сигурност прегледайте статията на TripAdvisor: Best Value – Top Rated хотели в Бали, както и предложенията в Airbnb.

Семиняк, Кута, Легиан

Това са места с изобилие от хотели и активен дневен и нощен живот. Струва си да отседнете за няколко дни, за да опитате и от това, но не се задържайте и твърде много, за да не пропуснете да преоткрийте истинския балийски начин на живот.

Препоръчани хотели като съотношение качество-цена:

хотел-бали-легиан-кута-семиняк

Убуд

Задължително останете и в Убуд поне за няколко дни. Там ще бъдете истински близо до автентичната балинийска култура. Ето и две много добри предложения за хотел в Убуд:

хотел-убуд-бали

За други предложения проверете TripAdvisor: Best Value – Top Rated хотели в Бали >>>

Заключение: Как да си организираме почивка в Бали?

Независимо дали планирате почивка в Бали само за една седмица или за по-дълъг период, Вие със сигурност ще имате едно незабравимо пътуване. След като закупите самолетните си билети, направете добро проучване и структурирайте плана си. След това лесно ще си намерите и подходящи места за настаняване, за да може получите възможно най-приятното и истинско преживяване.

Нуждаете се от идеи за пътуването Ви до Бали? Или желаете просто до прочетете два интересни пътеписа и малко полезна информация?
Разгледайте следните пътеписи:

Ако се нуждаете от малко вдъхновение и идеи, прочетете пътеписите от едно Двуседмично пътуване в Индонезия, както и блог статията „В Бали за първи път“

Приятна почивка в Бали!

TravelSmart

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement