Полети до Милано

Резервирайте много изгодни полети до Милано за зимата с тръгване от София или Варна и си организирайте един много приятен дълъг уикенд или почивка.

Най-добрите банкови карти за пътешественици 💳

Безплатна дебитна карта без такси при теглене от банкомат, преводи, обмен на валути и др.
Прочетете повече и сравнете най-подходящите дебитни и кредитни карти за пътешественици.

Ако обичате модата и дизайна, то Милано е Вашият град. Милано не е от градовете, които научаваш от един поглед; той има много съкровища, които чакат да бъдат открити. Като вътрешните дворове в италианските сгради – прекрасни, но някак скрити от погледа минувачите. Модата, дизайна, музеите, църквите, италианската кухня и събитията на града поетапно разкриват богатият му дух и многото му лица. Ако се вълнувате от мода задължително се разходете „златните улици” на Милано или „Il Quadrilatero d’Oro” – районът разположен между via Monte Napoleone, via Manzoni, via della Spiga и corso Venezia, където е и сърцето на столицата на модата с бутиците на най-важните модни марки. Витрините им са произведение на изкуството и винаги любопитна гледка – разходете се и вечер! Отбележете си и тези места: Armani/Silos и Fondazione Prada, музеи посветени на историческите дизайнерски къщи.

Тези от Вас фенове на съвременното изкуство: Pirelli HangarBicocca е важна спирка за Вас – впечатляващо с размерите си индустриално пространство (бивша фабрика за влакове), което помещава не по-малко впечатляващи с мащаба си инсталации. Pinacoteca di Brera пък е отличаваща се художествена галерия с висока световна оценка на колекцията си от италиански картини, която е разположена в красивия исторически квартал на Милано – Brera. Тук ще откриете множество малки бутици и работилници наред с кафенета, барове и ресторанти.

Що се отнася до присъщия на града идустриален стил, не толкова популярната къща-музей с парк Villa Necchi ще Ви разкрие богатството си на архитектурно бижу представително за живота и стила на богатата средна класа в Милано през 30-те години. Не пропускайте да се докоснете и до духовната страна на Милано – в централната част на града можете да посетите така специалната Basilica di Sant’Ambrogiо и криптата й с мощи на светци (една от най-старите църкви в Милано) както и малката, но слисваща със стенописите си Chiesa di San Maurizio. Ако си падате по винтидж базарите, отбийте се на регулярните и оживени битак пазари по каналите Navigli всяка последна неделя на месеца с коктейл в ръка, както и до East Market Milano.

Самолетни билети до Милано

Самолетните билети до Милано можем да си закупим с Ryanair или Wizz Air. Цените за двупосочен билет започват от 10 Евро общо.

Дати:
Януари – Февруари 2020

Маршрут:
София – Милано – София
Варна – Милано – Варна

Полети между София и Милано (Бергамо) с RyanAir

Резервирайте полетите си изгодно с Ryan Air. Цените започват от 5 Евро в посока и 10 Евро за двупосочен билет!
Вижте възможните дати и съответните цени ТУК

Пример:

28 – 31 Януари 2020

Полети между София и Милано (Бергамо) с WizzAir

Резервирайте полетите си изгодно с WizzAir. Цените започват от 9.50  Евро в посока и 19 Евро за двупосочен билет!

Примери:

08 – 10 Февруари 2020 (Събота – Понеделник)

Полети между Варна и Милано (Бергамо) с Wizz Air

Резервирайте полетите си изгодно с WizzAir. Цените започват от 14.50 Евро в посока и 29 Евро за двупосочен билет!

Пример:

01 – 04 Февруари 2020

Настаняване в Милано

Предложенията ни за добро и изгодно настаняване са B&B Hotel Milano San Siro***, Des Etrangers***, и Hotel Borgo Nuovo***. Това да три добри хотела с различни локации и цени на нощувка около 30 Евро на човек.

Други добри предложения са:

Ако желаете да разгледате други предложения за настаняване, препоръчваме Ви да ползвате следните сайтове:

  • TripAdvisor– Търсачки за хотели, които сравняват цените за избрания от Вас хотел в най-популярните сайтове за резервации.
  • AirBnb – Най-популярния сайт за запазване на апартаменти. Получете $30 при нова регистрация.

Приятни полети до Милано!

TravelSmart.bg