Полети до Будапеща

Запазете си изключително изгодни полети до Будапеща от София или Бургас през лятото за само 7.99 Евро в посока или 15.98 Евро за двупосочен самолетен билет! И двата маршрута се изпълняват от две авиолинии. 

Най-добрите банкови карти за пътешественици 💳

Безплатна дебитна карта без такси при теглене от банкомат, преводи, обмен на валути и др.
Прочетете повече и сравнете най-подходящите дебитни и кредитни карти за пътешественици.

*Забележка: Препоръчваме Ви да се запознаете с изискванията за влизане в Унгария. Към момента се изисква от притигащите от България да предоставят сертификат за отрицателен PCR тест.

Столицата на Унгария, Будапеща е един от най-красивите градове в Европа. Осем моста свързват двете части на града, Буда и Пеща, разположени на двата бряга на река Дунав. Будапеща е бил най-важният град след Виена в Австроунгарската империя и това е видно където и да се разходите в централните части на града. Сградата на унгарския парламент, двореца Буда, Базиликата Свети Стефан, Рибарският Бастион и църквата Свети Матияш са задължителните забележителности, които трябва да посетите и разгледате. В зависимост от сезона, през който сте в града, обмислете и възможността да прекарате половин ден в една от термалните бани (СПА центрове) в Будапеща. Най-популярната поради автентичната си австроунгарска архитектура е Шчечин.

Будапеща е и много приятен град за разходки. Освен градските улици, поразходете си и по променадата на река Дунав, където също можете и да се качите на корабче за кратка обиколка. Остров Маргарет е друго любимо място на унгарците за релаксиране, където можете да си наемете рикша или велосипед. А след изпълнения ден с разходки и посещения на забележителности се отправете към централните 6-и и 7-и квартали, където местните се превърнали порутени, но стари и красиви постройки в модерни барове и ресторанти (ruin bars).

Самолетни билети до Будапеща

Закупете си евтини самолетни билети до Будапеща от София или Бургас с Ryanair или WizzAir. Цената на двупосочния билет в момента започва от само 16 Евро (32 лв).

Дати:
Юли – Октомври 2021

Маршрут:
София – Будапеща – София
Бургас – Будапеща – Бургас

евтини полети до будапеща от софия

Примерна резервация на полети до Будапеща

София – Будапеща – София с Ryanair
28 – 31 Юли 2021

полети-до-будапеща

София – Будапеща – София с Wizz Air
31 Октомври – 03 Ноември 2021

самолетни-билети-до-будапеща

Бургас – Будапеща – Бургас с Wizz Air
09 – 15 Юли 2021

самолетни-билети-до-будапеща-от-българия

Бургас – Будапеща – Бургас с Ryanair
21 – 28 Октомври 2021

полети-до-будапеща-от-бургас

Билети за забележителности и турове в Будапеща

Круизи по Дунав, посещение на СПА комплешса Шчечни или пък посещение на Синегогата. Разгледайте тези и много други билети за атракции в Будапеща.

билети-и-турове-в-будапеща

Настаняване в Будапеща

Препоръчваме Ви да използвате един от следните сайтове при избора Ви за настаняване:

  • TripAdvisor – Търсачка за хотели, която сравнява цените за избрания от Вас хотел в най-популярните сайтове за резервации.
  • AirBnb – Най-популярния сайт за запазване на апартаменти. Получете $30 при нова регистрация.

Приятни полети до Будапеща!

TravelSmart.bg