Полети до Братислава

Възползвайте се от изгодните полети до Братислава от София и Бургас на цена от 9.50 Евро в посока и 24 Евро за двупосочен билет! Има много възможни дати през лятото на 2020.

Това предложение е и много удобно за пътуващите от и до Виена.

Най-добрите банкови карти за пътешественици 💳

Безплатна дебитна карта без такси при теглене от банкомат, преводи, обмен на валути и др.
Прочетете повече и сравнете най-подходящите дебитни и кредитни карти за пътешественици.

Задължително място за посещение в Братислава е старият град (Staré mesto) с неговите чаровни криволичещи улички. Зоната е изцяло пешеходна с множество заведения за хранене, кафенета и магазини за сувенири. В стария град едни от най-големите забележителности са Михалска порта (Michalská brána), главният площад (Hlavné námestie), словашкият народен театър и катедралата Св. Мартин. Разбира се, няма как да се пропусне и Братиславският замък – символ на града, който се извисява над стария град. В близост до Братислава се намира една от най-старите крепости в Словакия – Девин. В по-топлите месеци езерото Zlaté piesky (на български се превежда „Златни пясъци) става гореща точка. Езерата Košariská (Кошариска) също са любимо място на столичани. В Братислава не пропускайте да опитате словашките специалитети – чеснова супа (cesnaková polievka), bryndzové halušky (бриндза е вид сирене), някое от местните ястия, бирата, разбира се, както и kofola (чешко-словашката кока кола).

Самолетни билети до Братислава

Резервирайте Вашите самолетни билети до Братислава от София с WizzAir и от Бъргас с Ryanair. Цената за двупосочния билет започва от 24 Евро.

Дати:
Септември 2020
Вижте възможните дати от София ТУК
Вижте възможните дати от Бургас ТУК

Маршрут:
София – Братислава – София

самолетни билети софия братислава

Примерни резервации на полети до Братислава:

София – Братислава – София – 24 Евро
09 – 14 Септември 2020

полети-до-братислава-от-софия

Бургас – Братислава – Бургас – 61 Евро
04 – 11 Юли 2020

полети-до-братислава-от-бургас

Настаняване в Братислава

Препоръчваме Ви по време на престоя Ви в Братислава да отседнете в Mercure Bratislava Centrum Hotel**** или Loft Hotel Bratislava****. Цената на нощувка в тези два хотела е около 26 Евро на човек в стая за двама. И двата хотела за 4-звездни и да с централна локация и отлични оценки!

Ако решите да отседнете на друго място, препоръчваме Ви да използвате един от следните сайтове:

  • TripAdvisor– Търсачки за хотели, които сравняват цените за избрания от Вас хотел в най-популярните сайтове за резервации.
  • AirBnb – Най-популярния сайт за запазване на апартаменти. Получете $30 при нова регистрация.

Приятни полети до Братислава!

TravelSmart.bg