Място с повече пространство с Ryanair

Представяме Ви един трик, с който доста често можете да бъдете настанени безплатно на място с повече пространство с RyanAir – тоест или първите редове или тези при аварийните изходи.

Както вече всички знаем, повечето нискотарифни авиокомпании (low cost carriers) като RyanAir имат допълнителна такса в случай, че желаем да си изберем точното място, на което да седнем по време на полета ни.

Цените на местата варират от 4 до 16 Евро в зависимост от локацията им. Най-скъпите места (по 16 Евро) са тези на първите два реда и тези на двата реда до аварийните изходи (вижте скрийншотове по-долу).

Как обаче можем да получим безплатно едно от тези места с екстра пространство за краката?

Трикът е сравнително лесен, когато веднъж го знаем. Има няколко зависимости за да проработи, но доста пъти е успешен. Ние вече сме го прилагали няколко пъти, като е сработил 7 от 9 пъти. Ето и какво трябва да направим:
  • Най-важното е да не бързате да се чекирате. Изчакайте до последния момент, или само няколко часа преди полета и се чекирайте онлайн (Ние използваме приложението на RyanAir, но е логично нещата да се получат и при чекиране през официалния сайт на Ryanair).

  • И при чекирането не си купувайте определено място, а изберете Ryanair на Ви избере такова на случаен принцип (безплатната опция).

  • С малко магия и малко доза късмет ще Ви бъде определено място или на първите редове или на редовете до аварийните изходи. 🙂

Защо този лесен трик работи повечето пъти?

  • Шансът всичките места на цени от по 16 Евро в посока да са вече запазени е много малък.

  • Съшо така, авиокомпанията не може да си позволи да не настани никого до аварийните изходи, тъй като пътниците там трябва да съдействат в случай на авария. Разбира се, тъй като тези места са скъпи, авиокомпанията изчаква до последния момент, за да се опита да ги продаде. Но в случай, че никой не ги закупи, тя просо ги дава на пътниците, които се чекират в последните часове.

  • Да не забравяме, че и с чисто маркетингови цели, авиокомпаниите са склонни да Ви настанят на по-хуабво място (да Ви upgrade-нат). Целта е Вашият полет да е по-приятен и така при следващото Ви пътуване шансът да летите със същата авиолиния да е по-голям, а и защо не следващия път да си закупите това място с повече пространство.

Вие вече имате ли опит с този трик с RyanAir или с друга авиокомпания (напр. WizzAir)?

Споделете опита Ви с коментар по-долу, както и ако знаете други трикове, с които можем да заобиколим някои от допълнителнте такси на авиокомпаниите.

Информация за нови дестинации на Ryanair от България (София, Варна и Пловдив), публикуваме редовно ТУК.

Благодарим Ви.

Трик за безплатно място с повече пространство с Ryanair

TravelSmart.bg

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement