Как намираме изгодни билети до дестинации без директни полети

В тази статия бихме желали да покажем как намираме и резервираме полетите си до по-нестандартни дестинации, до където няма директни полети от България или са прекалено скъпи. 

Дестинации като Мароко, Исландия, Канарските острови, Тунис, Египет, Португалия (освен Лисабон), Грузия и други такива в и около Европа не се намират на голямо географско разстояние от България, но на пръв поглед би ни излязло доста скъпо да пътуваме до там. Стандартните търсачки и основните европейски авиолинии предлагат полети с прекачване до тях, но често билетите са на цени от над 200-300 Евро.

Както и преди сме показвали, комбинацията от нискотарифни полети с други такива или на национални превозвачи може да се окаже една доста добра и изгодна опция. Тези полети обаче са независими един от друг и единият вариант да си намерим най-изгодната комбинация и маршрут е да направим цялото търсене като ръчно прегледаме отделните сайтове на авиолинии, докато намерим най-доброто решение като цена, летища, дати и времетраене на пътуването.

По-лесното и разумно решение в случая, което и ние ползваме е Kiwi.com. Предимствата са няколко като едно от тях е че спестяваме време, тъй като търсачката прави цялото проучване само за секунди, а освен това ни предлага и гаранция за това, че ще успеем да направим трансферите си – Kiwi.com Guarantee. Освен комбинации от полети, Kiwi.com ни предлага и варианти да съчетаем полети, с влакове и/или автобуси.

По-долу детайлно ще разгледаме няколко реални примера за такива резервации, съответно до Мароко, Исландия и Канарските острови.

Резервация на самолетни билети до Мароко с едно прекачване

мароко самолетни билети

Примерът по-долу е за едно пролетно пътуване от София до Мароко през Март или Април за период на пътуване между 5 и 10 дни. За летище за излитане сме посочили само София (можете да добавите и Варна, ако е удобен вариант за Вас) а за пристигане сме отбелязали по-популярните марокански летища – Маракеш, Агадир, Танжер, Фес, Рабат и Казабланка. 

В резултат на търсенето Kiwi.com ни предлага множество маршрути, които можем да сортираме по най-различни критерии.

Ние се спряхме на този с кацане в Танжер и отлитане обратно от Агадир. По този начин ще можем да направим пътуване през по-голямата част на Мароко без да има нужда да се връщаме за обратния полет.

София – Мароко – София >>>

Ето и подробна информация за маршрута ос София до Мароко.

Той включва общо 4 полета, 3 на RyanAir и 1 на Wizz Air (по 2 в посока), като времето за пътуване е около 9 часа в посока, а връзката на отделните полети ни е гарантирана с Kiwi.com Guarantee. Това означава, че Kiwi.com ще се погрижи за нашата връзка в случай на закъснение или анулиране на полет или промени в разписанието, прочетете повече тук.

Другата приятна привилегия при запазването на полет с Kiwi.com с прекачване в Милано Бергамо е безплатния Smart Pass, който получаваме. Прочетете повече тук.

Ето и няколко други варианта за пътуване на база нашите критерии за търсене:

София – Фес и Агадир – София за 76 Евро

София – Танжер – София за 73 Евро

София – Маракеш и Агадир – София за 90 Евро

Резервация на самолетни билети до Исландия с едно прекачване

исландия самолетни билети

Примерът по-долу е за едно пролетно пътуване от София до Исландия (Рейкявик) през Април или Май за период на пътуване между 4 и 7 дни. За летище за излитане сме посочили само София (можете да добавите и Варна, ако е удобен вариант за Вас) а за пристигане сме отбелязали Рейкявик. 

В резултат на търсенето Kiwi.com ни предлага множество маршрути, които можем да сортираме по най-различни критерии. Ето и този, който ние си избрахме.

София – Рейкявик – София >>>

Ето и подробна информация за маршрута от София до Исландия.
Той включва 4 полета с Wizz Air, като времето за пътуване е около 12 часа в посока, а трансферите ни са гарантирани с Kiwi.com Guarantee.

Резервация на самолетни билети до Канарските острови с едно прекачване

канарски-острови-самолетни-билети

Примерът по-долу е за едно пролетно пътуване от София до Канарските острови през Април, Май или Юни за период на пътуване между 4 и 7 дни. За летище за излитане сме посочили само София (можете да добавите и Варна, ако е удобен вариант за Вас) а за пристигане сме отбелязали три варианта – Тенерифе, Лас Палмас и Фуертевентура. Има възможност и за летене до един остров и прибиране от друг, като ние трябва да си направим трансфера между островите.

В резултат на търсенето Kiwi.com ни предлага множество маршрути, които можем да сортираме по най-различни критерии.

София – Канарски острови – София >>>

Ето и подробна информация за маршрута от София до Канарските острови.
Той включва 4 полета (2 с Ryanair и 2 с Wizz Air), като времето за пътуване е под 9 часа в посока, а връзката на отделните полети ни е гарантирана с Kiwi.com Guarantee.

Ето и няколко други варианта за пътуване на база нашите критерии за търсене:

София – Фуертевентура – София

София – Тенерифе – София

София – Фуертевентура и Тенерифе – София

Как да довършим резервацията на полетите си с Kiwi.com

Най-хубавото в случая е че можем да резервираме всичките полети наведнъж само с една резервация.

Стъпка 1: След като сме си избрали най-подходящата комбинация от полети в Kiwi.com е необходимо да натиснем бутон “Резервирай” за да продължим.

Стъпка 2: На следващата стъпка можем да направим пълен преглед на резервацията си (полети, багаж и тн.), както и да се запознаем с условията на Kiwi.com Guarantee.

Стъпка 3: След това попълваме данните си и избираме вида багаж, който планираме да вземем с нас.

Стъпка 4: Kiwi.com ни предлага няколко плана. В случай че се опасявате, че може да има промяна в плановете Ви или има възможност да се откажете от цялото пътуване, може би си струва да разгледате предлаганите планове. Билет Flexi включва и възстановяване на 90% от сумата платена за билета.

Стъпка 5: Kiwi.com ни предлага и няколко нива на обслужване. Ако сметнете, че бихте имали нужда от по-специално обслужване, можете да разгледате плановете Плюс и Премиум.

Стъпка 6: В тази стъпка можем да си изберем конкретни места в самолетите, както и да запазим услугата “Приоритет”. Допълнителните такси на авиолиниите за тези услуги ще бъдат начислени.

Стъпка 7: Последната стъпка е да финализираме резервацията като заплатим за самолетните си билети.

Заключение

В обобщение бихме искали да кажем, че пътуването до по-нестандартни дестинации не винаги трябва да е скъпо или неудобно. Съществуват модерни технологии като Kiwi.com, които могат до голяма степен да ни улеснят и оптимизират търсенето и по този начин ние да успеем да се възползваме от всички възможни предложения на авиолинии, железници и автобусно компании по-най-добрият и изгоден начин. Трансферите ни са гарантирани, което ни дава и допълнително спокойствие преди и по време на пътуването.

Вие пътували ли сте вече по този начин? Моля, споделете опита си в коментар по-долу. Ще ни бъде много интересно. 🙂

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement