Застраховка за активни пътешественици

В тази статия ще разгледаме едно ново и доста иновативно предложение за здравна застраховка подходяща за активните пътешественици, както и за фрийлансерите, които пътуват през голяма част от времето си. 

Да се застраховаме ли при пътуване?

Маниакалното застраховане на всичко, което правим или притежаваме не е финансово изгодно, за това и не го препоръчваме. Има неприятни събития обаче, които ако се случат биха ни съкрушили финансово и причинили сериозен психологически отпадък. За тях е най-добре да се застраховаме предварително, за да си спестим огромната доза стрес и потенциална рязка загуба на значителен финансов ресурс.

Здравната застраховка по време на пътуване ни дава известна доза спокойствие и най-вече чувство за сигурност, знаейки че разходите ни биха били покрити при нужда от медицинска намеса. По време на пътуване ние сме много по-податливи на заболявания и инциденти. Спим по-малко, храним се с различна от нормалната ни храна, имаме социални контакти с много по-голям брой и разнообразни хора и често попадаме в климатични и природни условия различни от тези, на които сме свикнали. Без значение дали бихме се разболяли от грип и имаме нужда от лекарства или получим неочаквана алергична реакция или инфекция, или пък претърпим инцидент, при който се контузваме или дори се наложи спешна намеса, медицинските разходи в чужбина биха били много големи.

Много са нещата, които биха могли да ни се случат по време на пътуване и много добре знаем колко скъпа би могла да бъде медицинската намеса. Повечето от нас не биха могли да платят 4 или 5 цифрени суми на момента от джоба си, за това е най-добре да се застраховаме, а това дори и не е толкова скъпо.

Какво е SafetyWing и какви предложения имат те за често пътуващите в чужбина?

Наскоро докато планирахме поредното пътуване попаднахме на SafetyWing и техните интересни предложения, и за това решихме да ги споделим. SafetyWing е международна компания специализирана в здравните застраховки за пътешественици, които пътуват сравнително често или по-рядко, но за дълги периоди или пък са фрийлансери (“дигитално номади”), които не са вързани професионално към дадена локация или държава.

Фокусът е изцяло върху нуждите и начина на пътуване на модерния млад човек днес. За това и застраховките им включват подбран микс от елементи, подходящи за активния пътешественик. Цените им са напълно разумни, даже бихме казали и доста по-евтини от останалите, които намерихме. В зависимост от възрастта Ви и това дали ще посетите САЩ или не, плановете започват от 37 долара за 4 седмици или 6.60 долара за 5 дни. Вижте и другите планове в сайта www.safetywing.com

Условията на застраховките на SafetyWing можете да разгледате подробно в този файл.

Предимствата на SafetyWing, които ние харесваме

 • Атрактивна цена – Абонаментният план за пътешественици на възраст 18 – 39 струва само 37 долата за 4 седмици. А фиксираните предложения за по-кратки пътувания започват от 6.60 долара за 5 дни.
 • Гъвкаво плащане – Не е нужно да заплащате сумата за застраховката за цялото ви пътуване наведнъж. Абонаментът (подобно на Spotify и Netflix) се обновява на всеки 4 седмици и може да бъде прекъснат по всяко време.
 • Солидно максимално покритие за медицински услуги и лекарства от 250 000 долара.
 • Безсрочна застрахова – Оставяме я да се подновява до момента в който решим да я спрем. Това е доста голямо предимство най-вече за хората, които обичат да пътуват без конкретен план за дестинации, крайна дата за прибиране и тн.
 • Покриване на спешна медицинска помощ и спешни дентални услуги.
 • Покритие в цял свят (с или без САЩ) – По всяко време можем да прибавим или извадим САЩ. Цената на плана включващ и САЩ е $68.
 • Покритие и когато сме в България – Условието за това е да сме в България за до 30 дни за всеки 90-дневен период.
 • Сигурен продукт с 24/7 обслужване – Застрахователните полици и клиентското обслужване на SafetyWing се извършва от Tokio Marine – една от най-стабилните застрахователни компании в света.
 • Изгубен багаж – Важен елемент за по-често пътуващите.
 • Закъснение при пътуване. – Още един важен елемент за по-често пътуващите.
 • Евакуация при политически или терористически събития.
 • Настаняване по време на природни бедствия.
 • Транспортни разходи за Ваш близък в случай, че трябва да останете в болница за по-дълго.
 • Личната Ви отговорност за щети нанесени на трети лица, които Вие бихте могли да причините.
 • Широка мрежа от здравни заведения с директно фактуриране – В случай, че изберем болница или клиника от мрежата на SafetyWing, то разходите по лечението ни ще бъдат запалатени директно от SafetyWing. Не е проблем да изберем и друго здравно заведение, тогава просто ще трябва да си платим лечението с наши средства, които после ще бъдат възстановени от SafetyWing.

Единствените две неща, които открихме, че SafetyWing не покрива това са отмяна на пътуване по наше желание и злополуки по време на практикуване на екстремни спортове.

Повече информация, както и “Често задаваните въпроси” (FAQ) можете да намерите в сайта на SafetyWing.

За кого е подходяща застраховката за пътуване на Safety Wing?

SafetyWing е подходящият за Вас продукт ако

 • Имате навършени 18 години.
 • Планирате пътуване, което ще трае поне 4 седмици (за 4-седмични план с обновяване) или по-кратко пътуване с фиксирани дати за 5 или повече дни.
 • Вече сте извън България и бихте искали да си направите застраховка.
 • Ако сте “expat”, дигитален номад или фрийлансер, който пътува и работи през голяма част от времето си.

Можем ли да се доверим на SafetyWing?

Този въпрос си го зададохме веднага щом разгледахме сайта им и всичките предимства, които имат. Застрахователните полици на SafetyWing са подкрепени от Tokio Marine – една от най-стабилните застрахователни компании в света, така че с тях сме в сигурни ръце.

Финални думи

С тази статия решихме да отворим темата за здравните застраховки по време на пътуване. Услугата на SafetyWing е по-иновативна и излиза от рамките на стандартните застрахователи. Със сигурност си струва да я имаме предвид при избора ни за застраховка при следващото ни пътуване.

Кажете ни и Вие кои услуги сте ползвали вече и дали сте останали доволни от тях.

Благодарим Ви.

Застраховка за активни пътешественици.

TravelSmart.bg

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement