Ваксинационен паспорт в Европейския съюз

Европейският съюз ще предложи издаването на сертификат, наречен Digital Green Pass, който ще позволява на ваксинираните граждани срещу COVID-19 да пътуват по-свободно. Това заяви в понеделник председателят на Европейската Комисия Урсула фон дер Лайен.

Държавите, които разчитат много на туризма като Гърция подкрепят много тази идея, за да спасят летния сезон, докато други като Франция виждат потенциална исцриминация между ваксинирани и не ваксинирани граждани на ЕС, както и възможност за злоупотреба с лични данни.

ваксинационен паспорт

След срещата на върха миналата седмица, където темата беше дискутирана за първи път, Фон дер Лайен заяви, че сертификатът може да бъде в действие до 3 месеца и че ще изпълнява всички условия за защита на личните данни. Остава и въпроса за честността на този процес, след като някои желаещи да се ваксинират все още нямат достъп до ваксина.

ЕС ваксини коронавирус

Какво е Вашето мнение за проекта на ЕС ваксинационен паспорт?

Планирате ли да се ваксинирате и очаквате ли това да направи пътуването в чужбина по-лесно и свободно?

Моля, споделете мнението си с коментар по-долу.

Ограничения и изисквания при пътуване в чужбина.

Информация за ограниченията при пътуване чужбина можете да намерите тук.

Благодарим Ви
TravelSmart


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.