Желание да пътуваме + Домашни любимци = ???

Искаме да пътуваме по света, да откриваме нови места, а понякога трябва да вземем и бързо решение за това, за да се възползваме от добри оферти. Но как да съчетаем това с грижата за домашните ни любимци – една доста често срещана ситуация, която много често оказва влияние на нашия избор. В тази статия разглеждаме опциите за съчетаване на пътуванията с добрата грижа към домашното ни куче, котка, папагал или друго животно.

Какви са вариантите?

1. Да помолим приятел или роднина

Разбира се, много от нас биха избрали този вариант, тъй като имат доверие на близките си, а и е напълно безплатно. Не винаги обаче да ангажираш приятел или роднина се оказва лесна задача. В днешно време хората са доста заети (особено в големите градове), а това е един сериозен и доста отговорен ангажимент. А често самите ние искаме да пътуваме именно с тези близки хора, на които бихме поверили грижата за домашния си любимец.

2. Да вземем любимото животно с нас

Звучи прекрасно – да почиваме заедно с котката или кучето си, но не всеки хотел приема домашни любимци. Това може да се провери още по време на резервацията. В повечето сайтове като Booking.com, Trivago или Expedia има графа, в която това е надлежно упоменато. Нашият съвет тук е след резервация на такъв хотел, все пак да се обадите по телефона или да пишете мейл, за да потвърдите, че всичко ще е ОК и ще имате спокойна почивка.

3. Хотел за домашни животни

Това също не е нова опция. Хотелите за домашни животни са широко разпространени в София и големите градове в страната. В този случай водите животното в приюта (хотела) и то остава там, докато Вие се върнете от почивка. Съветваме ви да четете внимателно ревютата на хотелите, когато избирате на кой да се доверите. Недостатъците тук са, че животното остава отделено не само от стопанина си, а и от дома, с който е свикнало, като това е доста сериозен проблем и поражда стрес особено за котките.

4. Грижа за животните в собствения дома

Това е решение, което открихме и тествахме съвсем наскоро и останахме много доволни. Сайтът 5service.bg предлага гледане на вашите животни – кучета, котки, птици, рибки или други в собствения Ви дом.

Гледачите от Pet Service посещават домашния Ви любимец у дома, разхождат го в позната му градинка, чистят, дават му храна и вода и.. изпращат по няколко снимки по Viber или Messenger при всяко посещение. Сигурността на животното и дома Ви се гарантира с договор с фирмата, който подписвате предварително на опознавателна среща, която е безплатна за Вас. Тогава се и предава ключа за жилището. Ще бъдете помолени да отговорите и на кратък въпросник, който помага на гледача да се запознае със състоянието и навиците на животното. Можете да дадете всички допълнителни инструкции, за да сте сигурни, че любимеца Ви няма дори да усети липсата Ви, докато Вие почивате.

Хората са доста отзивчиви и са готови да подходят персонално спрямо Вашите нужди, а цените са конкурентни с тези на хотелите.
Читателите на Travelsmart могат да ползват специален промо код за 20% отстъпка (КОД: TRAVELSMART) на сайта на 5service или по телефона за поръчки до края на месец септември (необходимо е просто споменете “TravelSmart”).

Приятно пътува с или без домашния Ви любимец!

4 варианта какво да правим с домашните си любимци, когато пътуваме.

TravelSmart.bg

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement