Интересни и изгодни дестинации от Букурещ

В тази статия сме събрали интересни дестинации, до които можем да летим директно от Букурещ и то доста изгодно. Разбира се, остава неудобството, че трябва да се предвижим до Букурещ от града, в който живеем. 

Списъкът не е изчерпателен, не сме включили абсолютно всички дестинации, до които може да се лети директно от Букурещ, а от София не. Опитахме се да оптимизираме списъка като подбрахме по-интересните места. Ако сме пропусналил някои, моля споделете в коментар. Също така, ако вече сте летяли от Букурещ, моля споделете опита си. Приятно четене! 🙂

 1. Марсилия

Марсилия е най-големият град на френското средиземноморско крайбрежие. До там можем да летим дирекнто ор Букурещ с Ryanair. Полетите са два пъти седмично, а цените на билетите започват от 41 Евро за двупосочен билет. Възможните дати можете да видите ТУК.

2. Тенерифе

От Букурещ можем да летим и директно до Канарските острови, или по-точно до Тенерифе. Полетите се изпълняват два пъти седмично от Wizz Air, а цените на билетите започват от 119 лв. в посока.

3. Лион

Лион е втория най-голям град във Франция и често е наричан “кулинарната столица”. Полетите до там се изпълняват 3 пъти седмично от компанията Blue Air. Вижте възможните дати ТУК.

4. Сантандер

Сантандер е отлилчна начална точка за пътуване по северното крайбрежие на Испания и Страната на баските. Полетите се изпълняват от Wizz Air два пъти седмично, а билетите могат да бъдат закупени в момента на цени от 74 лв. в посока.

5. Алгеро (Сардиния)

Друга интересна дестинация, до която можем да летим директно от Букурещ е остров Сардиния в Италия. Wizz Air изпълнява полети между Букурещ и Алгеро два пъти седмично на цени от 49 лв. в посока.

6. Палермо (Сицилия)

От Букурещ можем да летим и до остров Сицилия. От София също имаме тази възможност, но само до Катаня, а от Букурещ можем да летим директно и до Палермо. Полетите се изпълняват три пъти седмично от Ryanair и са на цени от 42 Евро за двупосочен билет. Вижте възможните дати и съответните цени ТУК.

7. Торино

Друга дестинация в Италия с директна връзка от Букурещ е Торино. Wizz Air и Blue Air изпълняват полетите по няколко пъти в седмицата, а билетите започват от 45 лв. в посока. Вижте възможните дати ТУК.

8. Клуж

Друг интересен момент е че от Букурещ можем лесно да стигнем по въздух и до други места в Румъния, като например столицата на областта Трансилвания – град Клуж. Полетите до там, както и други градове в Румъния можем да си запазим в сайта на Blue Air. Вижте възможните дати ТУК.

9. Тимишоара

Друга интересна дестинация в Румъния е Тимишоара. До там можем да летим доста изгодно от Букурещ с RyanAir всеки ден, дори в някои дни има два полета. Цените на билетите започват от 16 Евро за двупосочен билет. Вижте възможните дати ТУК.

10. Бейрут

Близкият изток е също добре развите регион като директни полети от Букурещ. Ако желаем да посетим Ливан, то ние можем да летим директно до Бейрут с Blue Air. Полетите се изпълняват два пъти седмично.

11. Кайро

Кайро е една от най-новите дестинации на румънския национален превозвач TAROM. Полетите ще стартират през Април 2019. Полетите ще се изпълняват два пъти седмично.

12. Аман

От София можем да летим до Йордания, но не и до столицата Аман. Това можем да направим от Букурещ с RyanAir. Полетите се изпълняват целогодишно по два пъти на седмица. В момента можем да си закупим двупосочен билет за 42 Евро. Вижте възможните дати и съответните цени ТУК.

13. Осло

Преди време Wizz Air изпълняваха за кратко полети между София и Осло, но за съжаление те бяха прекратени доста скоро след стартирането им. Сега можем да летим до Осло от Букурещ. Полетите се изпълняват два пъти седмично и са на цени от 43 лв. в посока.

Директни и изгодни дестинации от Букурещ.

TravelSmart.bg

Advertisement

Участвай в играта на Fuzetea и Tripadvisor и може да спечелиш уникално all-inclusive пътешествие за двама в чужбина по избор измежду Рим, Барселона, Мексико Сити, Истанбул или Сингапур.

Научи повече за играта във видеото и в сайта на TripAdvisor.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.

Advertisement
Advertisement
Advertisement