Пътуване и работа в Банско

В следствие на пандемията от COVID-19, начинът, дестинациите, както и честотата и продължителност на пътуване се промениха. Една немалка част от последователите ни вече имат възможността да работят от разстояние и точно поради тази причина бихме желали да разкажем за един по-различен стил на пътуване. който някои дори така смело наричат “дигитално номадство”.

Опитът ни от това лято в Банско беше доста интересен и ни предостави една по-различна перспектива върху това къде живеем, работим и пътуваме.

Банско – ски, преходи и още нещо

банско

Освен като ски курорт, Банско успя през последните години да се развие и като целогодишна туристическа дестинация предлагаща и ред активности и събития през пролетта, лятото и есента. Най-новият тренд обаче е хора от цял свят да се местят да живеят в Банско за няколко месеца или години, като някои от тях дори си закупуват имот и регистрират фирма в България. Макар и малък по размери, градът предлага ред предимства за модерния човек, както и разбира се изключително бърз достъп до уникалната природа около него.

Регионът на Банско предлага изобилие от възможности за по-лежерни, както и за по-сериозни преходи в планината. Непосредственият достъп до Пирин и Рила определено правят града едно много привлекателно място за любителите на аквитностите навън. Говорейки си с такива членове в CoWorking Bansko имахме впечатлението, че независимо колко дълго останеш в града, то определено можеш да правиш нещо различно в природата всеки уикенд.

Coworking Bansko

коуъркинг-банско

Coworking Bansko (www.coworkingbansko.com) е мрежа от офиси за споделено ползване с няколко локации в града и около него. Освен удобно място за работа Coworking Bansko представлява и цяла една общност от фрийлансери, предприемачи и всякакви други хора, работещи от разстояние. Програмата от събития е изключително пъстра – afterwork събирания, спортни активности, преходи и къмпинг, следобедно барбекю, вечери, обмен на опит и умения, презентации и дискусии на професионални и социални теми, както и много други. Човек никога не е сам и никога не му е скучно.

Разбира се, важно е човек да има и подходяща среда за пълноценна работа. Офисите на CoWorking Банско са оборудвани с удобни столове и бюра, много бърза интернет връзка, кухни с всякакъв тип техника и посуда, както и разбира се вариация от кафета, които всеки един член може да пробва безплатно. Много удобно е и предложението за безплатен тестов ден, от което ние се възползвахме, за да се уверим, че мястото е наистина подходящо за нас.

Към CoWorking Bansko

Bansko Nomad Fest

банско-номад-фест

По време на престоя ни в Банско се проведе и събитието Bansko Nomad Fest. В рамките на една седмица дигитални номади, а и не само, от цял свят участваха в разнообразни лекции, семинари, културни, спортни, артистични и друг тип активности. Всички изглеждаха много щастливи и немалка част от тях решиха да останат в Банско и след събитието. Чрез видеото по-долу можете да придобиете по-добра представа за Банско Номад Фест.

Заключение

Банско е градче, което предлага не само добри условия за зимен туризъм, но и за целогодишен такъв. Това в комбинация с отличните условия за работа и общност, които Coworking Bansko са развили и възможността да работим от разстояние правят Банско и региона едно доста атрактивно място за живот по-близък до природата без да жертваме твърде много от градския си лайфстайл.

Споделете и Вашия опит от съчетаване на пътуване с работа.

Благодарим Ви.

Планирате да пътувате и работите в чужбина, вижте анализа ни на най-подходящите банкови карти за тази цел.

TravelSmart


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.