България Еър” със солидни мерки срещу COVID-19

UV машината, с която „България Еър“ дезинфекцира самолетите си – в класацията на TIME за най-добрите изобретения за 2020-та.

Специалната UV машина, която „България Еър“ започна да използва като допълнение към процедурите си за дезинфекция преди полет, беше включена в класацията на световно утвърденото списание TIME за най-добрите изобретения през 2020-та година.

Ежегодно класацията отличава в различни категории 100-те продукта, софтуери и услуги, които решават непреодолими и навременни проблеми по иновативни начини. Проектите се номинират и избират от редакторите и кореспондентите на списанието по целия свят.

Машината Honeywell UV Cabin System II, още позната като Dimer GermFalcon, беше отличена в категорията „Транспорт“. От списанието посочват, че тя се е доказала като успешна в унищожаването на още два вируса от семействотвото на коронавируса – MERS и SARS.

Националният превозвач на България е единствената компания на нашия пазар, която използва иновативната машина. Сред авиокомпаниите, които са интегрирали дезинфекцията с UV лъчи, е и Qatar Airways.

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тя разполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали.Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа.По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

Bulgaria-Air-UV-дезинфекция-коронавирус

Бъгария Еър” продължава да изпълнява мисията си – Да лети, до където е възможно с максимално гъвкави условия за пътниците

Паралелно със солидните мерки срещу COVID-19 националният превозвач продължава да изпълнява мисията си да лети и изпълнява полети по всичките си директни линии, по които няма наложени рестрикции, съобразявайки се с търсенето на клиентите. За тяхно спокойствие и удобство, авиокомпанията предлага и изключително гъвкави условия за промяна на вече издадени самолетни билети.

Пътниците, които имат резервация за полет, изпълняван от „България Еър“, могат да направят една безплатна промяна на датата или дестинацията на пътуване. За целта трябва да информират за решението си издателя на билета до 24 ч. преди излитането на полета, а билетът трябва да бъде преиздаден в рамките на валидността му (една година от издаването), и да се използва за пътуване до края на 2021г.

Към www.air.bg

Приятни полети през зимата или пролетта с “България Еър”


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.