Как да резервираме билет на Wizz Air онлайн сами?

С тази публикация искаме да покажем колко е лесно всеки един от нас самостоятелно да си закупи самолетен билет на Wizz Air чрез техния сайт. Ще опишем подробно всички стъпки при резервация на билет онлайн и ще покажем къде хората биха могли да се подведат и да платят за нещо, от което нямат нужда.

Wizz Air е една от най-добре развитите ниско бюджетни авиокомпании в Европа. Днес тя оперира над 380 маршрута от 21 основни летища. Wizz Air е със сигурност най-популярната ниско тарифна авиокомпания в България. В София тя оперира от Терминал 1 и обслужва 23 дестинации, включително Лондон и Бристол* (Англия), Брюксел (Белгия), Айндховен (Холандия), Дортмунд, Кьолн, Франкфурт, Хамбург* и Меминген (Германия), Париж (Франция), Малмьо (Швеция), Осло* (Норвегия), Женева (Швейцария), Мадрид, Барселона, Валенсия и Аликанте* (Испания), Рим, Милано, Болоня, Неапол и Бари (Италия), Малта (Малта), Ларнака (Кипър), Тел Авив (Израел) и Дубай (ОАЕ). Wizz Air също така и предлага полети от Летище Варна до Лондон (Англия), както и от Летище Бургас до Лондон (Англия), Будапеща (Унгария), Варшава и Катовице (Полша).

от Март 2016

sofia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как да резервираме билет на Wizz Air – Стъпка по стъпка:

Стъпка 1: Избор на дестинация и дати за пътуването ни

Първото нещо, което трябва да направим е да влезем в сайта на Wizz Air – www.wizzair.com. Горе в дясно ще намерите бутон, чрез който ще можете да смените езика (целият сайт е преведен и на Български).

След това трябва да изберем летището, от което ще тръгнем (в примера долу сме избрали София (SOF)) и летището, на което искаме да кацнем (в примера долу сме избрали Рим Фиумичино (FCO)).

След като посочим летищата, на екрана ще ни се открият и полетата с датите на полетите и броя на пътниците. В полето “Дата на заминаване” избираме дата, на която искаме да летим към нашата дестинация. Ако желаем да си закупим само еднопосочен билет, то тогава оставяме полето “Дата на връщане” празно и на него ще бъде изписано “Еднопосочен”. А ако желаем да си закупим и билет за обратен полет, необходимо е само да посочим датата за връщане. Последното нещо, което трябва да направим в тази съпка е да посочим броя и вида на пътниците (Възрастни, деца, деца до 2г.). След като сте готови, натиснете бутона “ТЪРСЕНЕ”

home

Стъпка 2: Избор на полет(и)

След като натиснем бутона “ТЪРСЕНЕ” (в края на стъпка 1) пред нас ще бъдат представени резултатите от нашето търсене. В зависимост от това дали търсим еднопосочен или двупосочен полет, пред нас ще видим 1 или 2 полета, чрез които трябва да изберем конкретния полет, който желаем да резервираме. В ляво ще ни бъдат показани полетите на и около датата, която сме избрали, а от горе, двата вида тарифи “BASIC” и “PLUS”. “BASIC” тарифата включва самолетния билет, уеб регистрация и малък салонен багаж. В повечето случаи “BASIC” тарифата е напълно достатъчна, а и излиза много по-евтино.

Спрямо полета и тарифата, които сме избрали в самото поле ще можем да видим и цената на самолетния билет. За да отбележем избрания от нас полет е необходимо да кликнем с мишката върху празното кръгче пред цената.

home

 

В случай, че сте избрали двупосочен полет е необходимо да направите това и за втория Ви полет. След като сме избрали и двата си полета в дясно ще видим полето “Обобщение”

summВ него можем да видим двата (или единия) полет, които сме избрали и общата им цена. По-долу е необходимо да прочетем “Политиката за защита на личните данни” и “Общите условия за превоз” и да се съгласим с тях чрез кликване върху бялото квадратче. 

*В конкретни случай с полета до Рим, който сме избрали има и промяна на крайното летище. Поради ремонтни дейности в летище Фиумичино, полетът ще кацне на летище Чампино. В тези случаи е необходимо и да се съгласим с промяната е летищата.

След като сме готови е необходимо да натиснем бутона “ПРОДЪЛЖИ”.

 

 

 

 

 

 

 

Стъпка 3: Лични данни и избор на багаж и вид чек-ин.

В следващата стъпка е необходимо да въведем имената на всички пътници.  Освен ако знаете какво правите, не е необходимо да купувате “Wizz Privilege Pass”

sasa

 

 

 

 

 

Другата важна стъпка е избора на багаж и на вид чек-ин. 

Wizz Air разделя типа багаж в 3 категории: малък салонен, голям салонен и багаж (голям куфар, който можете да чекирате). “BASIC” тарифата включва само малък салонен багаж, за голям салонен и за чек-ин багаж е необходимо да платите допълнително.

При двупосочни полети е необходимо е да изберем вида багаж за двата полета по отделно. в полето “Салонен багаж” избираме малък или голям салонен багаж. Салонен багаж е този, който взимаме с нас вътре в самолета. В полето “Багаж” избираме дали искаме да вземем с нас голям багаж, който да предадем на чек-ин бюрото преди полета и ако да, колко такива куфара са ни необходими.

Последното нещо, което трябва да направим в тази стъпка е да изберем “Вид чек-ин”. Чек-ин е регистрация на пътник за даден полет. Имате две възможности: да направите това сами онлайн в дните преди полета и да принтирате бордната си карта сами, което е безплатно или да направите това на летището, което ще Ви струва по 20 лева на полет. Съветът ни е да направите това сами. След като сте готови с избора си натиснете бутона “ПРОДЪЛЖИ”

luggage

 

Стъпка 4: Допълнителни услуги от Wizz Air срещу заплащане.

След натискане на бутона “ПРОДЪЛЖИ” Wizz Air ще Ви предложи няколко платени услуги. Ако желаете, можете да си ги закупите, но те не са задължителни и спокойно можете да откажете всички тях.

Първо ще Ви бъде определено и мястото в самолета. В случая на примера долу ни е определено място “21D”. Wizz Air Ви предлага да промените мястото си в замяна на сума от 3 до 20 лева в зависимост от избраното ново място.

ffefe

 

След това Ще ви бъдат предложени редица услуги:

  • Wizz Priority Boarding
  • Wizz Flex
  • Туристическа Застраховка
  • Превоз до летището
  • Информация за полета
  • Гаранция за пристигане на време
  • Кола под наем

Ако желаете можете да си ги закупите, но те не са задължителни и Вие можете да си резервирате билет на Wizz Air и без тях. След като направите избора си натиснете бутон “ПРОДЪЛЖИ”.

dsds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стъпка 5: Попълване на данни за контакт и фактуриране

В тази стъпка е необходимо да попълните данните си за контакт и фактуриране (Имена, e-mail адрес, телефон и адрес).

След което трябва да приемете правилата за защита на личните данни и да натиснете отново бутон “ПРОДЪЛЖИ” за да стигнете до последната стъпка.

danni

 

 

 

 

 

 

 

Стъпка 6: Плащане

Последната стъпка от резервацията на самолетния Ви билет на Wizz Air е плащането. Имате две основни опции за плащане: Кредитна карта (може и да е Дебитна) и Банков превод. Системата за плащане на Wizz Air поддържа кредитни и дебитни карти VISA, MasterCard и Maestro. След като попълните данните на банковата Ви карта натиснете бутона “ПОТВЪРДИ ПЛАЩАНЕ”

*Ако не сте добавили никакви допълнителни услуги (багаж, застраховки, и тн.) то цената трябва да е идентична с първоначалната цена (от Стъпка 2).

dededesa

 

След успешен превод ще Ви бъде заредена страницата за потвърждение, на която ще намерите всичките си данни и описание на полетите, както и Вашия уникален код за потвърждение на резервацията. Добре е да принтирате или запазите тази страница. Същата информация ще получите и на посочения от Вас e-mail адрес.

Важно: Ако сте избрали безплатната опция “Онлайн Чек-ин” то тогава е необходимо в срок от 30 дни до 3 часа преди дадения полет да се регистрирате чрез сайта на Wizz Air и да разпечатате бордната си карта. 

Надяваме се сме Ви помогнали да резервирате лесно Вашия билет на Wizz Air.

Как да резервираме билет на Wizz Air онлайн сами? 

TravelSmart.bg


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.