TransferWise карта MasterCard и сметка

Как работи? Сигурна ли е? Какви са таксите?

В тази статия ще направим анализ на така наречената „безгранична“ сметка на TransferWise с безплатна дебитна карта MasterCard към нея. Ще разгледаме характеристиките и всички възможни такси, които бихме могли да имаме с тях, както и ще ги сравним с други актуални предложения и стандартните банкови сметки.

Какво представлява „безграничната“ сметка на TransferWise?

Да имаш сметка с TransferWise е като да имаш местни сметки в целия свят. С многовалутната Ви сметка можете да държите пари в повече от 50 различни валути, както и да ги обменяте според нуждите си на реалния обменен курс. Притежавайки TransferWise сметка, ние можем да активираме и наши уникални банкови детайли за получаване и превеждане на Евро (EUR), американски долари (USD), британски паундове (GBP), Австралийски долари (AUD), Новозеландски долари (NZD) и Полски злоти (PLN). Предоставяйки тези номера на банкови сметки, ние можем напълно безплатно да получаваме пари от приятели, фирми и клиенти в съответните валути.

Безплатна TransferWise карта MasterCard

Заедно с откриването на сметка с TransferWise, ние получаваме и възможността да си поръчаме изключително добра MasterCard дебитна карта, с която можем да харчим в целия свят с реалния валутен курс и без никакви такси при плащане. Разбира се, ако имаме необходимата сума в съответната валута, то обмен не е нужен и плащането е напълно безплатно. При поръчка на картата има и такса за доставката от 5 паунда. Вижте по-долу всички предимства на дебитната карта TransferWise.

За кого са подходящи TransferWise сметка + карта?

 • Пътешественици
 • Работещи и живеещи в чужбина
 • Международни студенти
 • Фрийлансери (Freelancers) и дигитални номади
 • Получаващи наеми, пенсии и други плащания от чужбина
 • Онлайн търговци и пазаруващи
 • Малки и големи бизнеси (Вижте повече за бизнес сметките с TransferWise)

Кои са предимствата на „безграничната“ сметка на TransferWise и тяхната Mastercard?

 • Безплатна сметка, в която можем да държим пари в над 50 различни валути.

 • Безплатни номера на сметки и IBAN за получаване на преводи в 6 валути: Евро, британски паундове, полски злоти, както и щатски, австралийки и новозеландски долари.

 • Обмен на валути в реалния курс и много ниски такси – – между 0.35% и 1%

 • Безплатни плащания с карта при наличие на сумата в съответната валута

 • Безплатни тегления от банкомат до 200 паунда на месец

 • Плащане във всяка валута по света с валутата в сметката с най-ниска такса за превалутиране.

 • Удобно и многофункционално приложение за мобилни устройства, с което можем и да „замразяваме“ картата си, когато пожелаем.

 • Парите ни са на сигурно място, тъй като TransferWise е лицензирана институция за управление на електронни пари и регулирана от британските власти – Financial Conduct Authority (FCA)

Към TransferWise сметка + карта

Ето и едно видео, в което е описана безграничната сметка на Трансферуайз:

Как да си открием сметка с TransferWise и издадем карта?

Ако вече сте ползвали услугата за превеждане на пари на TransferWise и имате създаден акаунт, много лесно можете да влезете в него и да завършите регистрацията за сметка и карта.

Ако сте напълно нов потребител, няма проблем – Откриването на сметка става изключително лесно и бързо, като е необходимо да направим само следните неща:

 1. Създаваме си сметката в сайта на TransferWise, като попълваме личните си данни. Възможно е да трябва да качим и сканирано копие или снимка на личен документ (напр. лична карта). Това се прави и заради сигурността на сметката ни.
 2. Избираме валута, като можем да добавим и други валути само с няколко клика.
 3. Вкарваме пари по сметката. Можем да го направим чрез т.нар. „top-up“ с дебитна карта или чрез банков превод.
 4. Поръчваме доставка на нашата Transferwise карта Mastercard (с такса за доставка 5 паунда).

След като сметката ни е открита и функционална, вече можем да обменяме валути, изпращаме пари, плащаме с дебитната ни карта, както и да получаваме преводи с уникалните номера и IBAN на банковата ни сметка за 6 валути.

Заключение: TransferWise карта и сметка

Безграничната сметка и дебитна карта на TransferWise са един много добър и полезен банков продукт, който би ни спестил много пари и време ако пътуваме, плащаме или превеждаме пари в различни валути. Откриването на сметката и получаването на банковите детайли за 6 валути са напълно безплатни. Няма и месечна такса. Единстените разходи, които имаме са таксата от 5 паунда за доставка на картата и прозрачната такса при обмен на валути, но тя често е по-малка от сумата, която бихме загубили превалутирайки парите на друго място, поради разликите в курсовете, които се предлагат. В заключение, бихме искали да кажем, че притежавайки картата на TransferWise за повече от 2 години вече, сме изключително доволни от услугата, която винаги работи безотказно и ни е спестила не малко средства пътувайки и харчейки в различни валути.