Wise карта MasterCard и сметка (TransferWise)

Как работи? Сигурна ли е? Какви са таксите?

В тази статия ще направим анализ на така наречената “безгранична” сметка на Wise (която се казваше TransferWise) с безплатна дебитна карта MasterCard към нея. Ще разгледаме характеристиките и всички възможни такси, които бихме могли да имаме с тях, както и ще ги сравним с други актуални предложения и стандартните банкови сметки.

Какво представлява “безграничната” сметка на Wise?

Да имаш сметка с Wise е като да имаш местни сметки в целия свят. С многовалутната Ви сметка можете да държите пари в 53 различни валути (вкл. български лев), както и да ги обменяте според нуждите си на реалния обменен курс. Притежавайки Wise сметка, ние можем да активираме и наши уникални банкови детайли за получаване и превеждане на 10 валути  Евро (EUR), американски долари (USD), британски паундове (GBP), Австралийски долари (AUD), Новозеландски долари (NZD), Канадски долар (CAD), Сингапурски долар (SGD), Румънска лея (RON), Турска лира (TRY) и Унгарски форинт (HUN). Предоставяйки тези номера на банкови сметки, ние можем напълно безплатно да получаваме пари от приятели, фирми и клиенти в съответните валути.

Безплатна Wise карта MasterCard

Заедно с откриването на сметка с TransferWise, ние получаваме и възможността да си поръчаме изключително добра MasterCard дебитна карта, с която можем да харчим в целия свят с реалния валутен курс и без никакви такси при плащане. Разбира се, ако имаме необходимата сума в съответната валута, то обмен не е нужен и плащането е напълно безплатно. Имаме възможността и да теглим безплатно от банкомати в цял свят до 200 Евро или Паунда на месец. При поръчка на картата има и такса за доставката от 5 паунда. Вижте по-долу всички предимства на дебитната карта TransferWise.

За кого са подходящи Wise сметка + карта?

 • Пътешественици

 • Работещи и живеещи в чужбина

 • Фрийлансери (Freelancers) и дигитални номади

 • Получаващи наеми, пенсии и други плащания от чужбина

 • Онлайн търговци и пазаруващи

 • Малки и големи бизнеси (Вижте повече за бизнес сметките с TransferWise)

Кои са предимствата на “безграничната” сметка на Wise и тяхната Mastercard?

 • Безплатна сметка, в която можем да държим пари в 53 различни валути.

 • Безплатни номера на сметки и IBAN за получаване на преводи в 10 валути: Евро, британски паундове, щатски, австралийки, канадски, сингапурски и новозеландски долари, румънски леи, турски лири и унгарски форинти.

 • Обмен на валути в реалния курс и много ниски такси – от 0.41%

 • Безплатни плащания с карта при наличие на сумата в съответната валута

 • Безплатни тегления от банкомат до 200 паунда на месец

 • Лесна и удобна интеграция с Google Pay и ApplePay – добавянето на Уайз в приложението за безконтактно плащане с телефон е много лесно и предоставя голямо удобство на потребителя.

 • Плащане във всяка валута по света с валутата в сметката с най-ниска такса за превалутиране.

 • Удобно и многофункционално приложение за мобилни устройства, с което можем и да “замразяваме” картата си, когато пожелаем.

 • Парите ни са на сигурно място, тъй като Wise е лицензирана институция за управление на електронни пари и регулирана от британските власти – Financial Conduct Authority (FCA). Wise е оценена и изключително високо (4.6/5.0) от над 130 хиляди потребители в TrustPilot.

Към TransferWise сметка + карта

Ето и едно видео, в което е описана безграничната сметка на Уайз:

Как да си открием сметка с Wise и издадем карта?

Ако вече сте ползвали услугата за превеждане на пари на Wise и имате създаден акаунт, много лесно можете да влезете в него и да завършите регистрацията за сметка и карта.

Ако сте напълно нов потребител, няма проблем – Откриването на сметка става изключително лесно и бързо, като е необходимо да направим само следните неща:

 1. Създаваме си сметката в сайта на Wise, като попълваме личните си данни. Възможно е да трябва да качим и сканирано копие или снимка на личен документ (напр. лична карта). Това се прави и заради сигурността на сметката ни.
 2. Избираме валута, като можем да добавим и други валути само с няколко клика.
 3. Вкарваме пари по сметката. Можем да го направим чрез т.нар. “top-up” с дебитна карта или чрез банков превод.
 4. Поръчваме доставка на нашата Wise карта Mastercard.

След като сметката ни е открита и функционална, вече можем да обменяме валути, изпращаме пари, плащаме с дебитната ни карта, както и да получаваме преводи с уникалните номера и IBAN на банковата ни сметка за 10 валути.

Заключение: Wise карта и сметка

Безграничната сметка и дебитна карта на Wise са един много добър и полезен банков продукт, който би ни спестил много пари и време ако пътуваме, плащаме или превеждаме пари в различни валути. Откриването на сметката и получаването на банковите детайли за 10 валути са напълно безплатни. Няма и месечна такса. Единстените разходи, които имаме са таксата от 5 паунда за доставка на картата и прозрачната такса при обмен на валути, но тя често е по-малка от сумата, която бихме загубили превалутирайки парите на друго място, поради разликите в курсовете, които се предлагат. В заключение, бихме искали да кажем, че притежавайки картата на Wise за повече от 4 години вече, сме изключително доволни от услугата, която винаги работи безотказно и ни е спестила не малко средства пътувайки и харчейки в различни валути.


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.