TransferWise (Wise) карта MasterCard и сметка

Как работи? Сигурна ли е? Какви са таксите?

В тази статия ще направим анализ на така наречената „безгранична“ сметка на TransferWise (която вече се казва Wise) с безплатна дебитна карта MasterCard към нея. Ще разгледаме характеристиките и всички възможни такси, които бихме могли да имаме с тях, както и ще ги сравним с други актуални предложения и стандартните банкови сметки.

Какво представлява „безграничната“ сметка на TransferWise?

Да имаш сметка с TransferWise е като да имаш местни сметки в целия свят. С многовалутната Ви сметка можете да държите пари в 54 различни валути (вкл. български лев), както и да ги обменяте според нуждите си на реалния обменен курс. Притежавайки TransferWise сметка, ние можем да активираме и наши уникални банкови детайли за получаване и превеждане на 10 валути  Евро (EUR), американски долари (USD), британски паундове (GBP), Австралийски долари (AUD), Новозеландски долари (NZD), Канадски долар (CAD), Сингапурски долар (SGD), Румънска лея (RON), Турска лира (TRY), Унгарски форинт (HUN) и Полски злоти (PLN). Предоставяйки тези номера на банкови сметки, ние можем напълно безплатно да получаваме пари от приятели, фирми и клиенти в съответните валути.

Безплатна TransferWise карта MasterCard

Заедно с откриването на сметка с TransferWise, ние получаваме и възможността да си поръчаме изключително добра MasterCard дебитна карта, с която можем да харчим в целия свят с реалния валутен курс и без никакви такси при плащане. Разбира се, ако имаме необходимата сума в съответната валута, то обмен не е нужен и плащането е напълно безплатно. Имаме възможността и да теглим безплатно от банкомати в цял свят до 200 Евро или Паунда на месец. При поръчка на картата има и такса за доставката от 5 паунда. Вижте по-долу всички предимства на дебитната карта TransferWise.

За кого са подходящи Wise сметка + карта?

 • Пътешественици
 • Работещи и живеещи в чужбина
 • Международни студенти
 • Фрийлансери (Freelancers) и дигитални номади
 • Получаващи наеми, пенсии и други плащания от чужбина
 • Онлайн търговци и пазаруващи
 • Малки и големи бизнеси (Вижте повече за бизнес сметките с TransferWise)

Кои са предимствата на „безграничната“ сметка на TransferWise и тяхната Mastercard?

 • Безплатна сметка, в която можем да държим пари в 54 различни валути.

 • Безплатни номера на сметки и IBAN за получаване на преводи в 10 валути: Евро, британски паундове, полски злоти, щатски, австралийки, канадски, сингапурски и новозеландски долари, румънски леи, турски лири и унгарски форинти.

 • Обмен на валути в реалния курс и много ниски такси – – между 0.35% и 1%

 • Безплатни плащания с карта при наличие на сумата в съответната валута

 • Безплатни тегления от банкомат до 200 паунда на месец

 • Лесна и удобна интеграция с Google Pay и ApplePay – добавянето на Трансферуайз в приложението за безконтактно плащане с телефон е много лесно и предоставя голямо удобство на потребителя.

 • Плащане във всяка валута по света с валутата в сметката с най-ниска такса за превалутиране.

 • Удобно и многофункционално приложение за мобилни устройства, с което можем и да „замразяваме“ картата си, когато пожелаем.

 • Парите ни са на сигурно място, тъй като TransferWise е лицензирана институция за управление на електронни пари и регулирана от британските власти – Financial Conduct Authority (FCA). Wise е оценена и изключително високо (4.6/5.0) от над 130 хиляди потребители в TrustPilot.

Към TransferWise сметка + карта

Ето и едно видео, в което е описана безграничната сметка на Трансферуайз:

Как да си открием сметка с Wise и издадем карта?

Ако вече сте ползвали услугата за превеждане на пари на TransferWise и имате създаден акаунт, много лесно можете да влезете в него и да завършите регистрацията за сметка и карта.

Ако сте напълно нов потребител, няма проблем – Откриването на сметка става изключително лесно и бързо, като е необходимо да направим само следните неща:

 1. Създаваме си сметката в сайта на TransferWise, като попълваме личните си данни. Възможно е да трябва да качим и сканирано копие или снимка на личен документ (напр. лична карта). Това се прави и заради сигурността на сметката ни.
 2. Избираме валута, като можем да добавим и други валути само с няколко клика.
 3. Вкарваме пари по сметката. Можем да го направим чрез т.нар. „top-up“ с дебитна карта или чрез банков превод.
 4. Поръчваме доставка на нашата Transferwise карта Mastercard.

След като сметката ни е открита и функционална, вече можем да обменяме валути, изпращаме пари, плащаме с дебитната ни карта, както и да получаваме преводи с уникалните номера и IBAN на банковата ни сметка за 10 валути.

Заключение: Wise карта и сметка

Безграничната сметка и дебитна карта на TransferWise са един много добър и полезен банков продукт, който би ни спестил много пари и време ако пътуваме, плащаме или превеждаме пари в различни валути. Откриването на сметката и получаването на банковите детайли за 10 валути са напълно безплатни. Няма и месечна такса. Единстените разходи, които имаме са таксата от 5 паунда за доставка на картата и прозрачната такса при обмен на валути, но тя често е по-малка от сумата, която бихме загубили превалутирайки парите на друго място, поради разликите в курсовете, които се предлагат. В заключение, бихме искали да кажем, че притежавайки картата на TransferWise за повече от 4 години вече, сме изключително доволни от услугата, която винаги работи безотказно и ни е спестила не малко средства пътувайки и харчейки в различни валути.

Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.