Банковите карти Monese

Често пътуващите хора, а и не само те започват все повече да преоткриват предимствата от услугите на на модерните FinTech компании, или т. нар онлайн банки. Безспорно един от лидерите в индустрията е Monese. В тази статия ще се опитаме да разгледаме подробно услугите и различните типове банкова карта Monese, както и да споделим опита си от ползването й.

Важна новост

От 2020 г. Monese предлага безплатния си план Simple само на потребители живущи във Великобритания, Франция, Германия и Румъния.
Потребителите в България могат да ползват Monese Classic с много предимства над безплатния план за 4,16 Евро месец.

Какво е Monese?

Monese www.monese.com е една от първите банки във Великобритания, които нямат физически офиси и потребителите комуникират и оперират единствено чрез мобилното приложение. През последните години тя набра голяма скорост и голям брой потребители най-вече поради множеството предимства, които предлага спрямо конкурентните конвенционални и онлайн банки, както и поради изключително удобното за управление мобилно приложение.

дебитна-карта-монесе

Какви са предимствата при ползването на карта Monese?

 • Безплатна сметка в Евро (EUR), Паунда (GBP) и Румънски леи (RON)

 • Български лев – Monese работи с български лев, което прави ползването му в България много удачно. От опит можем да Ви споделим, че ако държите средствата си в Евро и плащате с карата в България (тоест в лева), обмените курсове са изключително благоприятни – винаги до сега над официалния 1.95583, а няколко пъти дори и над 1.96.

 • Български език – Приложението може да бъде настроено на български език, както и можем да комуникираме с отдела за клиенти на български.

 • Безплатни тегления от банкомат в целия свят до 200 Евро или Паунда на месец

 • Безплатен обмен на валути и плащания в чужда валута до 2000 Евро на месец и неограничени мигновени плащания между потребителите на Monese или в Евро и Паундове при наличност.

 • Известия в реално време за постъпления, разходи и др.

 • Плащания с телефон – лесно можем да добавим Monese сметката ни към Apple Pay или Google Pay

 • Интеграция с PayPal – лесно можем и да свържем Монесе с PayPal акаунта ни и по този начин да боравим със средствата си в PayPal много по-лесно, удобно и евтино.

 • Сигурност – Monese е под регулацията на Financial Conduct Authority, което означава, че парите Ви са на сигурно място. Също така лесно може да заключваме картата си през приложениято.

 • Виртуална карта – За по-сигурни покупки онлайн.

 • Много добри платени планове – Освен безплатния план SImple, Monese предлага и Classic (5.95 Евро/месец) и Premium (14.95 Евро/месец), които предлагат съответно до 900 Евро или неограничени тегления от банкомат, 9 000 Евро или неограничени безплатни превалутирания на месец, и др.

Как да си поръчам карта Monese?

Откриването на банковата Ви сметка става изключително бързо и лесно, като не е необходимо да декларирате постоянен адрес или да изпращате други допълнителни документи. Единственото условие е да направите регистрацията чрез телефона си. Ето и стъпките:

 1. Отворете тази страница с мобилното си устройство.
 2. Свалете приложението Monese
 3. Довършете регистрацията и поръчайте Вашата карта Monese
 4. Наслаждавайте се на удобствата и предимствата на Monese. 🙂

Приятно ползване!

Разгледайте и другите подходящи банкови карти за пътешественици.

Ако имате въпроси или желаете да споделите мнението си, моля напишете коментар под статията.

Благодарим Ви.
TravelSmart

приложение за телефон на monese

Ето и как изглеждат банковите карти Монезе в зависимост от плана, който си изберете – Simple (0 Евро на месец), Classic (5.95 Евро на месец) и Premium (14.95 Евро на месец).

monese classic planmonese premium planмонесе