Полети до Неапол

Закупете си изгодно полети до Неапол за 43 Евро и си организирайте едно чудесно пътуване до Неапол, Амалфийското крайбрежие (Амалфи), Капри, Соренто, Везувий, Помпей и всичките великолпени местенца наоколо.

Подкрепете ни

Ако намирате съдържанието в сайта за полезно, подкрепете ни в Patreon с 3 Евро или колкото желаете.
Всички подкрепили ни, получават и допълнителни привилегии. Благодарим Ви от сърце! ❤

Някога най-голямото пристанище в Европа, а днес най-голям град в южна Италия, Неапол е една богата съвкупност от много история, традиции, етноси и силен южняшки темперамент. Едни най-впечатляващите забележителности са двореца дел’Ово, катакомбите Сан Генаро, Националният археологически музей, театъра Сан Карло, Кралския дворец, двореца Нуово и катедралата Св. Януарий. Не пропускайте да хапнете пица поне веднъж докато сте в Неапол. Легендата казва,че точно от тук произхожда известната италианска пица Маргарита, чиито доматен сос, моцарела и босилек  символизират точно червения, белия и зелен цвят от флага на Италия.

Регионът около Неапол е един от най-богатите в исторически план, както и един от най-красивите в Италия. Помпей и Херкулан са древни градове с изключително богата история, но за съжаление останали без живот след природни катаклизми. Вулканът Везувий, който е единствения активен вулкан в континентална Европа, се вижда от много места в Неапол и е много интересна дестинация за дневно пътуване. Остров Капри е друга любима дестинация на неаполитанците и гостите на града. Можете да вземете ферибот до там, както от Неапол, така и от Соренто. А може би най-красивата част на региона е Амалфийското крайбрежие, където многоцветни селца са разположени все едно вертикално по стръмните склонове стигащи до кристално сините води на Средиземно море.

Можете да си организирате тези пътувания с влакове и автобуси, но със сигурност по-доброто решение е да си наемете кола изгодно, с която да обиколите навсякъде където сте планували и да останете по колкото си желаете време на всяко едно от местата.

Самолетни билети до Неапол

Сравнително евтино можете да си закупите самолетни билети до Неапол с Wizz Air от само 21.50 Евро в посока и 43 Евро за двупосочен билет.

Дати:
Юли – Октомври 2020
Вижте възможните дати ТУК

Маршрут:
София – Неапол – София

Примерна резервация за полети до Неапол

22 – 25 Август 2020

полети-до-неапол-от-софия

Посещение на Помпей без да чакате на опашка

Запазете си онлайн „fast track“  билет за Помпей, за да не Ви се налага да чакате на опашка на място и да се насладите на древния град възможно най-дълго. Ако желаете, можете да си вземете и билет с включен аудио гид.

Екскурзии и турове около Неапол

Освен до Помпей, можете да си организирате и други екскурзии и турове в и около Неапол.

Настаняване в Неапол и Амалфи

По време на престоя Ви в Неапол, препоръчваме Ви да отседнете в 4-звездния Hotel Ferdinando II****, където нощувката струва само 34 Евро на човек, а оценките му и локацията са много добри.

евтин-хотел-в-неапол

Ако решите да проверите други варианти за настаняване, препоръчваме Ви да използвате един от следните сайтове при избора Ви за настаняване:

  • TripAdvisor– Търсачка за хотели, която сравнява цените за избрания от Вас хотел в най-популярните сайтове за резервации.
  • AirBnb – Най-популярния сайт за запазване на апартаменти. Получете $30 при нова регистрация.

Parla italiano?
Желаете да си припомните италианския език или да научите основните думи, изрази и граматика? Запишете се за безплатен курс по италиански за 2 месеца.

Приятни полети до Неапол

TravelSmart