Авиолинии забраняват алкохола на борда

В отговор на COVID-19, редица европейски и американски авиолинии обявиха пълни или частични рестрикции на алкохолните напитки на борда на самолетите им по време на полет.

KLM, EasyJet и Virgin Airlines забраниха напълно сервирането и консумацията на алкохолни напитки по време на полет. Delta от своя страна ще забранят алкохолните напитки на всички местни полети (в САЩ), но ще позволи сервирането на бира, вино и по-алкохолни напитки при международните им полети. American Airlines също въвеждат ограничения в зависимост от продължителността на полета.

Британската авиолиния British Airways няма да сервира алкохол на късите си полети “Euro Traveler”. Основната цел е да се намали комуникацията и контакта между пътниците и стюардите, както и да се намали броя на посещения на тоалетната. Също така, колкото по-малко пият пътниците, толкова по-рядко ще им се налага да свалят своята маска от лицето си. В свой коментар от авиолинията заявяват следното:

“Like all airlines, we had to make temporary adjustments to our on board catering while we worked on a new solution with our catering suppliers that follows guidance from regulators, minimizing interactions between our customers and crew,”

“As we navigate our way through these unprecedented times, we will continue to take advice from relevant authorities and incorporate this into the development of our on board experience.” Вижте повече информация в статията в Telegraph.

Прегледайте и статията След COVID-19: До къде мога да пътувам? Нужна ли е карантина?

Приятни “безалкохолни” полети! 🙂

Ще Ви уведомим, ако и други авиолинии забраняват алкохола по време на полетите си.

TravelSmart


Сайтът ни съществува благодарение на подкрепата на нашите потребители. Някои от връзките (линковете) в статиите ни могат да бъдат част от партньорска програма. По този начин бихме получили комисионна, в случай че Вие ги използвате и направите поръчка. Това не повлиява на крайната цена за Вас и ни дава възможност да продължим делото си. Винаги предлагаме партньори, в качестовто на чиито услуги истински вярваме и харесваме. Благодарим Ви.